Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Vlerësimi kreditor afatgjatë i Sofjes mbetet i qëndrueshëm

Foto: arkiv

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Standard & Poor’s (S&P) konfirmoi stabilitetin e vlerësimit afatgjatë të kredisë të Sofjes - BBB, e cila është e barabartë me vlerësimin e Bullgarisë, njoftoi Bashkia e Sofjes. Sipas agjencisë, Produkti i Brendshëm Bruto kombëtar për frymë të popullsisë është më i ulët se ai evropiano-qendror dhe vende të tjera të krahasueshme, por nga ana tjetër Sofja ka një strategji të qartë për ta paraqitur veten si një zonë investimi dhe kapital digjital. Kryeqyteti vazhdon të ketë tregues ekonomikë më të qëndrueshëm se mesatarja kombëtare, pavarësisht krizës me pandeminë Covid-19. Të ardhurat e Sofjes balancojnë kuadrin e paparashikueshëm financiar në të cilin veprojnë qytetet bullgare. Ekonomia e diversifikuar lokale, papunësia e ulët dhe disiplina financiare i japin S&P arsye për të ruajtur besimin e saj dhe për të konfirmuar parashikimin për zhvillimin e kryeqytetit. Standard & Poor’s pret që papunësia në qytet të mbetet nën mesataren kombëtare. Sofja ka një sasi të kufizuar borxhi dhe një pozicion likuiditeti të qëndrueshëm, falë rezultateve të qëndrueshme financiare dhe bashkëfinancimit të jashtëm të programit të saj të investimeve. Prandaj, pritjet janë që kryeqyteti ynë të vazhdojë të ketë të ardhura dhe shpenzime të qëndrueshme në normalizimin e ekonomisë.


Më shumë nga rubrika

Ekonomia bullgare vuan nga mungesa e stafit - ka ardhur koha për masa shpëtimi

Tregu i punës në Bullgari ka ndryshuar shumë shpejt në dy vitet e fundit dhe nuk ka më vend për plane dhe strategji afatgjata. Gjithnjë e më e vështirë bëhet për biznesin të gjejë kuadro të kualifikuara me potencial për zhvillim dhe shprehi të..

botuar më 21-10-20 12.26.MD

Çmimet në rritje po i tejkalojnë të ardhurat – çfarë masash janë të nevojshme dhe për çfarë duhet të kemi një kujdes më të madh?

Çmimet e ushqimeve, të shërbimeve, të lëndëve djegëse po rriten me një ritëm më të shpejt sesa rritja e pagave, tregon studimi ekspert i Konfederatës të Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Që nga fillimi i vitit gazi natyror është shtrenjtuar..

botuar më 21-10-18 11.52.PD

Prodhuesit e verës po shijojnë një vit të bekuar me fuçi të rëndë në bodrume

Vera e thatë dhe pranvera me shi u siguruan vreshtarëve një rrush të mirë, i cili së shpejti do të jetë nëpër   fuçi, por njohësit  dhe vlerësuesit e verës do të duhet të presin, sepse në treg ajo do të paraqitet mezi aty gjatë pranverës së vitit..

botuar më 21-10-15 10.05.PD