Eмисия новини
от 15.00 часа

PP-DB propozon një komision të përkohshëm për të verifikuar faktet lidhur me dhunën e policisë ndaj tifozëve të futbollit

“Po e vazhdojmë ndryshimin” - Bullgaria Demokratike” /PP-DB/ ka paraqitur në regjistrin e Kuvendit Popullor një projektvendim për krijimin e një komisioni të përkohshëm për hetimin e përdorimit të paligjshëm të forcës nga Ministria e Punëve të..

22.11.23 09:44 |

Do të ndërtojnë një bazë të përhershme ushtarake të NATO-së në Bullgari

Një qytet i tërë i vogël në të cilin do të jetojnë ushtarët e aleatëve të NATO-së, nga grupi ndërkombëtar luftarak në territorin e Bullgarisë, do të ndërtohet nga Ministria e Mbrojtjes deri në vitin 2025. Kostoja e parashikuar është të paktën 50..

14.09.23 11:49 |
Rumen Radev

Vetoja e presidentit mbi Ligjin Gjyqësor u anashkalua

Komisioni ligjor hodhi poshtë veton e presidentit Rumen Radev për ndryshimet në Ligjin e Gjyqësorit. Pa debat, me 13 vota, u tejkaluan kundërshtimet e kreut të shtetit. BSP votoi kundër, dhe përfaqësuesi i “Ka një popull të tillë” (ITN) u abstenua...

03.08.23 18:12 |

Borisov drejtoi komisionin për politikën e jashtme, Petkov - për çështjet e BE-së

Tre muaj pas fillimit të punës Legjislatura e 49-të e Kuvendit Popullor zgjodhi udhëheqësit e 22 nga gjithsej 25 komisione të përhershme parlamentare. Numri më i madh i komisioneve - 14, do të kryesohen nga GERB-SDS, DPS  do të drejtojë 5 dhe PP-DB -..

13.07.23 14:12 |

Bashkitë kërkojnë fonde shtesë për pastrimin e lumenjve

Pastrimi i shtretërve të lumenjve, si masë parandaluese nga vërshimet, është një angazhim shtetëror, dhe komunat nuk kanë para për këtë dhe mbështeten në mjete nga buxheti republikan. Lidhur me këtë Shoqata kombëtare e komunave bisedoi me ministrin e..

16.06.23 17:45 |

Një komision i përkohshëm parlamentar do të shqyrtojë arsyet për imunitetet e kërkuara të deputetëve

Kuvendi Popullor krijoi një komision të përkohshëm për të shqyrtuar faktet dhe rrethanat rreth imuniteteve të kërkuara nga Prokurori i Përgjithshëm të deputetëve Bojko Borisov dhe Daniell Aleksandrov nga GERB dhe Kirill Petkov nga PP-DB. Deri më 18..

14.06.23 14:08 |
Kirill Petkov

Udhëheqësi i “Po e vazhdojmë ndryshimin” dëshiron që të mos ketë prokuror të përgjithshëm

Largimi i prokurorit të përgjithshëm është një hap i mirë, por reformat institucionale duhet të vazhdojnë. Nga “Po e vazhdojmë ndryshimin”, shpresojmë që të mos ketë kryeprokuror të ardhshëm, tha për “Nova Tv” bashkëkryetari i partisë Kirill Petkov...

13.06.23 11:19 |
Stoju Stoev

Mekanizmi për hetimin e Prokurorit të Përgjithshëm u miratua në lexim të parë nga komisioni ligjor në Asamblenë Kombëtare

Komisioni Ligjor Parlamentar miratoi në lexim të parë ndryshimet që vendosin një mekanizëm për hetimin e Prokurorit të Përgjithshëm. Kryetari i komisionit, Stoju Stoev, tha se do të bëjë gjithçka që në mbledhjen e së premtes të Kuvendit Popullor të..

19.05.23 09:08 |

Komisioni Parlamentar për Çështjet Juridike vendosi të shqyrtojë projektet për ndryshime në sistemin gjyqësor

Në mbledhjen e parë në parlamentin e ri, Komisioni i Çështjeve Ligjore vendosi të diskutojë propozimet për një mekanizëm me të cilin mund të hetohej edhe Prokurori i Përgjithshëm. Sipas të gjitha gjasave, të mërkurën e ardhshme do të shqyrtohen..

10.05.23 18:09 |

Komisionet në parlament do të punojnë pa kryetarë

Deputetët zgjodhën përbërjen e 25 komisioneve të përhershme parlamentare. Puna e komisionit do të drejtohet nga një anëtar i emëruar nga kryetari i Kuvendit Popullor, Rosen Zheljazkov. Kjo u bë e mundur pasi përfaqësuesit e popullit miratuan një shtesë..

05.05.23 19:29 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна