Enigma e Perperikonit

Perperikoni shtrihet në një lartësi prej 470 metrash mbi nivelin e detit, në afërsi të qytetit Kërxhali të Bullgarisë Juglindore. Ky monument i gdhendur në shkëmbinjtë është njëri nga më të lashtat të formuar nga shkëmbinj megalite. Në të fshihen shumë..

botuar më 13-01-07 11.15.PD
Panorama “Epopeja e Plevenit”

Muzetë ushtarako-historike në Pleven – Panorama “Epopeja e Plevenit”

Mauzoleu, Parku i Skobelevit, panorama “Epopeja e Plevenit 1877”, tri shtëpitë muze, Mauzoleu rumun dhe parku memorial në fshatin Grivica... Në qoftë se jeni në zemrën e Bullgarisë Veriore, medoemos duhet të vizitoni krahinën e Plevenit, që të njiheni me..

botuar më 12-12-17 10.45.PD

Manastiri Alaxha

Alaxha Manastiri është njeri nga objektet më të vizituara turistike në Bullgari. Banesë e asketëve gjatë Mesjetës, sot ky vend vazhdon të tërheqë admiruesit e historisë dhe misticizmit. Një joshje të papërsëritshme posedon manastiri gjatë verës, kur..

botuar më 12-12-10 10.38.PD

Vihren – maja e mermertë e malit Pirin

Ngjitja e majës Vihren, skaji më i lartë i malit Pirin, është një përjetim, që ngjall emocione të paharrueshme. Dy itineraret turistike janë relativisht të përshtatshme edhe për njerëzit me më pak përvojë. Megjithatë janë të domosdoshme përpjekje për..

botuar më 12-10-01 11.11.PD
Teatri antik

Rezervati arkitektural dhe historik “Plovdivi i Vjetër”

Një qytet më i lashtë se Roma – ky është Plovdivi. Kanë kaluar tetë mijë vite nga themelimi i njërit prej vendbanimeve më të lashta të Evropës që sot shtrihet në jug të Bullgarisë. Siç banorët e Romës, ashtu edhe ata të Plovdivit e quajnë vendlindjen e vet..

botuar më 12-08-07 9.17.PD

Kompleksi i tempujve “Trinia e Shenjtë”

Gjatë Rilindjes qyteti Bansko ka qenë qendër revolucionare dhe kulturore, kurse sot është një vendpushim i njohur malor. Qyteza ndodhet në Bullgarinë Jugperëndimore, buzë malit Pirin dhe është rrethuar me dhjetëra burime termike minerale. Shpatet e malit..

botuar më 12-07-27 10.34.PD

Varreza e Kazanllëkut

Kazanllëk është i njohur si qytet i trëndafilave. Më shumë se tri dekada këtu rritet trëndafili vajdhënës, i cili i solli Bullgarisë famë botërore. Qyteti shtrihet në Luginën e bukur të trëndafilave buzë malit Stara Pllanina, jo larg qendrës gjeografike të..

botuar më 12-06-19 11.32.PD
Muzeu i sportit në Sofje

Muzeu i sportit – shëtitje mes medaljeve, fitoreve dhe lavdisë

Sporti sjell shëndet dhe disiplinë, por për bullgarët ai është edhe shkak për bashkim dhe krenari kombëtare. Për historikun e tij sot tregon Muzeu i sportit i cili ndodhet në Stadiumin kombëtar “Vasil Levski” në Sofje dhe është një nga 100 Objektet..

botuar më 12-06-15 1.56.MD

Kalorësi i Madarës

Madara është një rezervat historik dhe arkeologjik, që shtrihet mbi një sipërfaqe të madhe në pjesën verilindore të Bullgarisë në afërsi të qytetit Shumen. Këtu tablotë e mrekullueshme natyrore gërshetohen në mënyrë të papërsëritshme me monumente të lashta..

botuar më 12-06-15 1.39.MD

Magjia e Rezervatit Arkitekturor Historik Bozhenci

Bozhenci është një nga fshatrat me popullaritet më të madh në Bullgari. Mezi ka ndonjëri, i cili të mos ketë shikuar me gjithë edhe vetëm fotografi me shtëpitë e vjetra me çardakët, me puset e lashta, me rrugicat me kalldrëm. Legjenda tregon, se para..

botuar më 12-05-31 11.50.PD