Radka Kushleva – bilbili i malit Rodopi

Shumë i rëndësishëm është kontributi i Radka Kushlevës në kulturën tonë tradicionale - ajo për herë të parë popullarizon këngën rodopëse deri tek të gjitha skajet bullgare përmes eterit të Radios Kombëtare. Krahas me këngët nga fshati Shiroka..

botuar më 21-07-18 11.25.PD

Virtuozi Vasko Vasilev ndan me botën bukuritë e Sofjes në 5 video

Shumë nga shokët e mi të cilët vijnë në Bullgari e adhurojnë Sofjen . Prandaj doja që të bëja diçka, përmes së cilës në të gjithë botën të mund të shikojnë bukurinë e qytetit tonë - thotë violinisti me famë botërore Vasko Vasilev për dëshirën, e..

botuar më 21-07-18 8.15.PD

Një kompozitor bullgar është i dekoruar me një çmim prestigjioz për muzikë filmash

Një krijim i kompozitorit bullgar Rumen Bojaxhiev-biri evitoi konkurrencën prej mbi 140 veprave dhe fitoi konkursin prestigjioz për muzikë filmash. Bëhet fjalë për uverturën ndaj operës për fëmijë “Mbretëresha e Akullt”, e dekoruar në Konkursin..

botuar më 21-07-17 7.05.PD
Allbena Danaillova

Allbena Danaillova: Ëndërroj për një botë pa kufizime dhe më shumë muzikë

E quajnë Allbena Danaillovën “Zonjën e parë” të Filarmonisë së Vjenës dhe kjo nuk është vetëm një hile gazetareske - ajo me të vërtetë është gruaja e parë -koncert mjeshtre, e cila ka regjistruar emrin e vet në historinë afro 180 vjeçare të..

botuar më 21-07-14 7.15.PD

Festivali si një përjetim emocionues dhe profesional

Festivali Ndërkombëtar për marimba dhe instrumente me goditje është mes ngjarjeve më të pritura në kalendarin kulturor të qytetit Pleven. Zhvillohen një vit po dhe një jo dhe është i vetmi për nga lloji i vet tek ne dhe në Ballkan, sipas fjalëve të..

botuar më 21-07-10 9.10.PD
Millço Leviev

Me muzikën e “Millço Levievit përgjithmonë”

Në mes të gjelbërimit të Park Jugor 2 në Sofje sot do të prezantohet projekti “ Millço Leviev përgjithmonë”. Projekti përfshin muzikantë nga Antoni Donçev Kuartet, David Lynch (SHBA) dhe Human Touch (Greqi), së bashku me Viki Almazidu dhe..

botuar më 21-07-10 8.15.PD
Moni Simeonov

Festë verore e muzikës së dhomës

Tashmë më shumë se një javë Shkolla Muzikore Kombëtare "Ljubomir Pipkov" është mikpritëse e Festivalit të Parë Veror për Muzikë Dhome, në të cilin marrin pjesë instrumentistë të rinj bullgarë. Ngjarja përfshin trajnime, leksione, prezantime dhe një..

botuar më 21-07-09 2.13.MD

Vasill Petrov me një album romantik, turne dhe ekspozitë

“Ky është albumi im i 14, më romantik deri tani”- në këtë mënyrë xhaz këngëtari më i dashur prezanton koleksionin e tij të titulluar Love Songs vol.1. Ai përmban standarde të dashura të xhazit, kurse si një bonos vjen kënga “Strehë në shi” Looking..

botuar më 21-07-06 10.25.PD

Radka Aleksova: Unë kam përjetuar një gëzim jo tokësor në skenë

Radka Aleksova është një nga këngëtaret popullore më me stil, e dhuruar jo vetëm me zë, por dhe me një jetëgjatësi krijuese për t’u lakmuar. Ajo është në skenë më shumë se gjysmë shekulli, ka përjetuar çaste të shumta të një emocioni dhe të një..

botuar më 21-07-05 7.15.PD

Pllamena Mangova – 30 vjet në skenë

Para pak kohe në Sallën “Bëllgaria” Pllamena Mangova shënoi vjetorin e 30 nga dalja në skenë. Megjithëqë prej kohe jeton në Belgjikë pianistja e njohur bullgare shfrytëzon çdo mundësi për të takuar me publikun bullgar. Ideja e koncertit ishte i..

botuar më 21-06-30 7.15.PD