Australia ka kërkuar ndihmë nga BE për rastin “Palfreeman”

Jock Palfreeman (në mes)
Foto: BGNES

Australia ka kërkuar ndihmë nga përfaqësuesit BE-së në lidhje me rastin me Jock Palfreeman. Këtë e ka deklaruar Ministrja e punëve të jashtme e Austrisë Marise Payne, të ciltuar nga SBSNews. Para deputetëve në Parlamentin australian Paynei i ka bërë thirrje shtetit bullgar ta lejojë shtetasin australian Jock Palfreeman që të largohet nga vendi, duke treguar shqetësim për këtë se ai është ndaluar në Bullgari pa argumente ligjore.

Të martën australiani ishte liruar nga Qendra për Strehimin e të Huajve, ku ai ishte vendosur pas lirimit të tij paraprak nga burgu më 20 shtator. Por autoritetet bullgare konfiskuan dokumentet e tij, duke e penguar në këtë mënyrë të dalë jashtë territorit të Bullgarisë. “Kuptojmë se kjo nuk është një procedurë e zakonshme juridike në Bullgari dhe jemi shqetësuar se argumente, jashtë atyre juridike, mund të ndikojnë ecurinë e çështjes”, ka komentuar Paynei.


Më shumë nga rubrika

Amerikanët dëshirojnë të prodhojnë armë në Bullgari

Përfaqësues të tetë kompanive amerikane vizituan Bullgarinë për të zhvilluar 70 takime në ndërmarrje bullgare. Këtë e bëri të ditur nëpërmjet profilit të saj në Facebook Ambasada e ShBA-së në Sofje. Afaristët kanë marrë pjesë dhe në një forum,..

botuar më 19-12-06 12.16.MD

Kuvendi ratifikoi kredinë për interkonektorin e gazit Greqi-Bullgari

Kuvendi Popullor ratifikoi Marrëveshjen ndërmjet Bullgarisë dhe Bankës Evropiane të Investimeve (BEI) në lidhje me marrëveshjen e 10 tetorit të këtij viti mes Bankës Evropiane të Investimeve dhe “Holdingut energjetik bullgar” ShA për financimin..

botuar më 19-12-06 11.26.PD

Filluan “Ditët e Dhurimit” në përkrahje të njerëzve me probleme të riprodhimit

Sot fillon edicioni i shtatë i nismës “Ditët e Dhurimit”. Ngjarja është me qëllim bamirës – të ndihmojë çiftet me probleme të lidhura me shëndetin riprodhues që të kenë fëmijë. Nisma mbledh në një vend dhurues të materialit riprodhues (qeliza veze..

botuar më 19-12-06 11.15.PD