Australia ka kërkuar ndihmë nga BE për rastin “Palfreeman”

Jock Palfreeman (në mes)
Foto: BGNES

Australia ka kërkuar ndihmë nga përfaqësuesit BE-së në lidhje me rastin me Jock Palfreeman. Këtë e ka deklaruar Ministrja e punëve të jashtme e Austrisë Marise Payne, të ciltuar nga SBSNews. Para deputetëve në Parlamentin australian Paynei i ka bërë thirrje shtetit bullgar ta lejojë shtetasin australian Jock Palfreeman që të largohet nga vendi, duke treguar shqetësim për këtë se ai është ndaluar në Bullgari pa argumente ligjore.

Të martën australiani ishte liruar nga Qendra për Strehimin e të Huajve, ku ai ishte vendosur pas lirimit të tij paraprak nga burgu më 20 shtator. Por autoritetet bullgare konfiskuan dokumentet e tij, duke e penguar në këtë mënyrë të dalë jashtë territorit të Bullgarisë. “Kuptojmë se kjo nuk është një procedurë e zakonshme juridike në Bullgari dhe jemi shqetësuar se argumente, jashtë atyre juridike, mund të ndikojnë ecurinë e çështjes”, ka komentuar Paynei.


Më shumë nga rubrika

Jens Stoltenberg (majtas) dhe Bojko Borisov

Propozimi i Sofjes për krijimin e qendrës së koordinimit të NATO-së në Varnë

Sekretari i përgjithshëm i NATO-së Jens Stoltenberg shpalli në Bruksel se në takimin e tij me të Kryeministri bullgar, Bojko Borisovi ka bërë propozim që në qytetin bregdetar Varna të vendoset një qendër e koordinimit të flotave detare të NATO-së..

botuar më 19-12-12 3.03.MD
Kryeministri Bojko Borisov

Bullgaria kërkon bilanc në marrëdhëniet e saj me Rusinë nëpërmjet përmbajtjes dhe dialogut

“Në anën e majtë të Detit të Zi është Krimea, djathtas është Stambolli, ndërsa prapa nesh është Kosova. Kështu qe parimi im të cilin unë e mbrojdhe dua të dëgjohet nga të gjithë dhe për fat të mirë e mbron dhe homologu im Stoltenberg, është..

botuar më 19-12-12 2.54.MD

Në Bullgari është Magjistri i Madh i Urdhrit Sovran të Maltës

Për vizitë zyrtare në Bullgari po ndodhet Magjistri i Madh i Urdhrit Sovran të Maltës FraGiacomo dalla Torre del Tempio di Sanguinetto. Pas takimit të tij me presidentin bullgar, Rumen Raedvi komentoi se për të është nder i madh që të pranojë..

botuar më 19-12-12 2.40.MD