Australia ka kërkuar ndihmë nga BE për rastin “Palfreeman”

Jock Palfreeman (në mes)
Foto: BGNES

Australia ka kërkuar ndihmë nga përfaqësuesit BE-së në lidhje me rastin me Jock Palfreeman. Këtë e ka deklaruar Ministrja e punëve të jashtme e Austrisë Marise Payne, të ciltuar nga SBSNews. Para deputetëve në Parlamentin australian Paynei i ka bërë thirrje shtetit bullgar ta lejojë shtetasin australian Jock Palfreeman që të largohet nga vendi, duke treguar shqetësim për këtë se ai është ndaluar në Bullgari pa argumente ligjore.

Të martën australiani ishte liruar nga Qendra për Strehimin e të Huajve, ku ai ishte vendosur pas lirimit të tij paraprak nga burgu më 20 shtator. Por autoritetet bullgare konfiskuan dokumentet e tij, duke e penguar në këtë mënyrë të dalë jashtë territorit të Bullgarisë. “Kuptojmë se kjo nuk është një procedurë e zakonshme juridike në Bullgari dhe jemi shqetësuar se argumente, jashtë atyre juridike, mund të ndikojnë ecurinë e çështjes”, ka komentuar Paynei.


Më shumë nga rubrika

Ekspozita

Bullgaria merr pjesë në “Javën e Gjelbër” në Berlin

Për herë të 31-të Bullgaria merr pjesë në ekspozitën më të madhe ndërkombëtare për produkte bujqësore dhe për ushqime “Java e Gjelbër 2020” në Berlin. Ky është edicioni i 85-të i ekspozitës. Ministrja e bujqësisë dhe ushqimeve Desisllava..

botuar më 20-01-16 5.26.MD

Kina është partneri i dytë më i madh i Bullgarisë jashtë BE-së

“Kina tashmë është partneri ynë i dytë më i madh jashtë Bashkimit Evropian, sa i përket eksportit. Ka mundësi për zgjerim të mëtejshëm të eksportit tonë me produkte, me të cilat jemi të njohur në Azi”, tha zëvendëskryeministrja Marijana Nikollova..

botuar më 20-01-16 3.53.MD
Ministrja  Petja Avramova

Pas krizës me ujin shteti krijon “Holding Ujësjellës-Kanalizimeve”

Shteti themelon “Holding Ujësjellës-Kanalizimeve” ShA. Në të do të marrin pjesë të gjitha shoqëritë furnizuese të ujit në vend. Holdingu do të jetë pronë e shtetit me kapital prej mbi 511 milionë euro, vuri në dukje Ministrja e zhvillimit regjional..

botuar më 20-01-16 2.12.MD