Australia ka kërkuar ndihmë nga BE për rastin “Palfreeman”

Jock Palfreeman (në mes)
Foto: BGNES

Australia ka kërkuar ndihmë nga përfaqësuesit BE-së në lidhje me rastin me Jock Palfreeman. Këtë e ka deklaruar Ministrja e punëve të jashtme e Austrisë Marise Payne, të ciltuar nga SBSNews. Para deputetëve në Parlamentin australian Paynei i ka bërë thirrje shtetit bullgar ta lejojë shtetasin australian Jock Palfreeman që të largohet nga vendi, duke treguar shqetësim për këtë se ai është ndaluar në Bullgari pa argumente ligjore.

Të martën australiani ishte liruar nga Qendra për Strehimin e të Huajve, ku ai ishte vendosur pas lirimit të tij paraprak nga burgu më 20 shtator. Por autoritetet bullgare konfiskuan dokumentet e tij, duke e penguar në këtë mënyrë të dalë jashtë territorit të Bullgarisë. “Kuptojmë se kjo nuk është një procedurë e zakonshme juridike në Bullgari dhe jemi shqetësuar se argumente, jashtë atyre juridike, mund të ndikojnë ecurinë e çështjes”, ka komentuar Paynei.


Më shumë nga rubrika

Jordanka Fandëkova

Sofja siguron më shumë mjete për lagjet dhe pastërtinë e ajrit

Sot do të zhvillohet diskutimi publik i buxhetit të Bashkisë së Kryeqytetit për vitin 2020. Para fillimit të tij Kryetarja e bashkisë Jordanka Fandëkova deklaroi në një intervistë për Televizionin Kombëtar Bullgar se aktualisht projektbuxheti i..

botuar më 20-01-16 10.22.PD

Niveli i inflacionit për dhjetor arriti një kulm 7-vjetor

Rritmi vjetor i inflacionit në Bullgari shënoi rritje deri më 3,8% gjatë dhjetorit në krahasim me 3,0%  gjatë muajit të mëparshëm. Në muajin e fundit të vitit 2019 inflacioni arriti kulmin e vet 7-vjeçar pas nivelit të tij më të lartë gjatë janarit të..

botuar më 20-01-15 7.47.MD
Takim i Bojko Borisovit (majtas) me Abdel el-Sisi (djathtas)

Bullgaria kërkon furnizime të gazit nga Egjipti

Faleminderit shumë, për mua prania juaj ishte nder dhe kënaqësi , tha Presidenti i Egjiptit Abdel el-Sisi pas takimit të tij me Kryeministrin bullgar Bojko Borisov në bazën ushtarake “Bernis” në Detin e Kuq. Do të shihemi së shpejti në Bullgari,..

botuar më 20-01-15 5.54.MD