Australia ka kërkuar ndihmë nga BE për rastin “Palfreeman”

Jock Palfreeman (në mes)
Foto: BGNES

Australia ka kërkuar ndihmë nga përfaqësuesit BE-së në lidhje me rastin me Jock Palfreeman. Këtë e ka deklaruar Ministrja e punëve të jashtme e Austrisë Marise Payne, të ciltuar nga SBSNews. Para deputetëve në Parlamentin australian Paynei i ka bërë thirrje shtetit bullgar ta lejojë shtetasin australian Jock Palfreeman që të largohet nga vendi, duke treguar shqetësim për këtë se ai është ndaluar në Bullgari pa argumente ligjore.

Të martën australiani ishte liruar nga Qendra për Strehimin e të Huajve, ku ai ishte vendosur pas lirimit të tij paraprak nga burgu më 20 shtator. Por autoritetet bullgare konfiskuan dokumentet e tij, duke e penguar në këtë mënyrë të dalë jashtë territorit të Bullgarisë. “Kuptojmë se kjo nuk është një procedurë e zakonshme juridike në Bullgari dhe jemi shqetësuar se argumente, jashtë atyre juridike, mund të ndikojnë ecurinë e çështjes”, ka komentuar Paynei.


Më shumë nga rubrika

Shкollat e së dielës mund të aplikojnë për financim në internet

Aplikimi për përfshirje në listën e shkollave bullgare të së dielës, të cilat punojnë jashtë shtetit, tashmë mund të bëhet dhe në mënyrë elektronike, informuan nga Ministria e Arsimit. Në sajtin e Ministrisë në seksionin “Për bullgarët jashtë..

botuar më 20-01-15 5.31.MD
Ambasadori Rajçevski dhe kryetari i bashkisë së Belshit Afir Tafani

Ndihmë bullgare për katër vendbanime në bashkinë Belsh

Ambasadori i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë i Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë Momchil Raychevski dhe kryetari i bashkisë së Belshit z. Afir Tafani nënshkruan një marrëveshje për dhënien e ndihmës falas në kuadrin e ndihmës..

botuar më 20-01-15 4.59.MD
Rruga përmes Grykës së Kresnës, e cila përdoret akzualisht

Ndryshojnë projektin për autostradën “Struma”

Bullgaria tërhoqi kërkesën për financim nga Fondi i Kohezionit i BE-së për pjesën e autostradës Struma, e cila kalon përmes Grykës së Kresnës përgjatë rrjedhjes së lumit Struma. Po vazhdon puna mbi përgatitjen e dokumenteve të aplikimit në..

botuar më 20-01-15 4.53.MD