Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Trajnim për mësues në shkollat bullgare jashtë vendit

Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva
Foto: BGNES

Gjatë vitit 2020 fillon programi kombëtar për trajnimin e mësuesve për shkollat e ashtuquajtura “të së dielës”, të cilat organizohen në diasporat bullgare. Praktikat e suksesshme për punë me fëmijët dygjuhësorë do të jenë në qendër të programit dhe përveç kësaj do të ndajmë informacione për nisma të lidhura me arsimin, tha Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva gjatë kohës së forumit ballkanik “Strategjitë për mësimin e gjuhës bullgare në një mjedis të gjuhës së huaj” që u zhvillua në Stamboll.

Ministria po realizon politikë aktive për zhvillimin e shkollave bullgare “të së dielës” dhe vetëm gjatë këtij viti ka lëshuar 7,5 mln. euro për këtë qëllim. Shkollat bullgare jashtë vendit janë tashmë mbi 400 në 50 shtete. Në to japin mësime mbi 2000 mësues. Fëmijët, nxënësit dhe kandidat-studentët në to janë 50 mijë.


Më shumë nga rubrika

Rumen Radev

Presidenti iu përgjigj pyetjeve të spektatorëve të televizionit BTV

Kabineti ndërmori masa të qarta dhe me kohë për distancë sociale dhe zhvilloi një fushatë aktive të informacionit, tha presidenti Rumen Radev. Nuk e kritikoj karantinën, por duhet të vëmë qëllime të qarta kombëtare për daljen nga masat sociale kështu që të..

botuar më 20-04-09 7.17.MD
Akademik Bogdan Petrunov

Situata me Covid-19 nuk do të përmirësohet papritmas

Pas datës 13 maj situata nuk do të përmirësohet papritmas. Muaj të tërë me radhë duhet të respektohen masa të rrepta të izolimit dhe të vëmendjes kur udhëtojmë dhe hyjmë në dyqanet dhe të evitohet grumbullimi i njerëzve. Në mesin ose deri në fund të majit..

botuar më 20-04-09 7.06.MD

Të regjistruarit me koronavirus në Bullgari janë 618

618 janë rastet e konfirmuara të Covid-19 në Bullgari, njoftoi në brifingun pas dite më 9 prill Shtabi Operativ Kombëtar. U regjistruan 7 raste të reja. 230 nga pacientët janë në spital. 32 nga infektuarit janë në repartet intensive. 347 prej të..

botuar më 20-04-09 6.29.MD