Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dhe Izraeli diskutojnë partneritetin në sigurinë kibernetike

Foto: Qendra Qeveritare e Shtypit

Zëvendës kryeministrja Marijana Nikollova, e cila është kryetare e Këshillit të Sigurisë Kibernetike pranë Këshillit të Ministrave, diskutoi me drejtorin e përgjithshëm të Zyrës Kombëtare Izraelite të Sigurisë Kibernetike Igall Una, mundësitë për partneritetin dypalësh në këtë fushë. Përfaqësuesi iztaelit tregoi praktikat e mira të zyrës në koordinimin e punës midis institucioneve, në partneritetin me biznesin dhe në aplikimin e vendimeve inovative për reagim të shpejtë kundër sulmeve kibernetike. Në bisedimet e zhvilluara në qytetin izraelit Beer Sheva, për palën bullgare morën pjesë edhe përfaqësues të Agjencisë Shtetërore të Qeverisjes Elektronik dhe Dikasterit të Krimeve Kibernetike pranë Drejtorisë së Përgjithshme për Luftimin e Krimit të Organizuar.

Më shumë nga rubrika

Vizatim - Dajana Vasileva, 10 vjeç

Covid-19 në Bullgari: Dita e 262

Numër më i lartë i të vdekurve dhe i të shëruarve nga Covid-19 në Bullgari gjatë 24 orëve të fundit 3146 janë rastet e reja të koronavirusit gjatë 24 orëve të fundit, tregon Portali Unik Informativ. Nga 7244 PCR teste të realizuara të..

botuar më 20-11-24 7.23.MD

Deputetët miratuan Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021

Që nga 1 janari pensioni minimal bëhet 300 leva(153 euro).Këtë e vendosën deputetët, duke miratuar Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021. Parlamenti miratoi gjithashtu buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimeve Shëndetësore për..

botuar më 20-11-24 7.09.MD

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

botuar më 20-11-24 4.04.MD