Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Austria emëroi urgjentisht infermiere bullgare

Foto: APA

Austria transportoi me fluturime charter mbi 200 infermiere nga Bullgaria dhe Rumania, bëri të ditur “Euroaktiv”. Sistemi austriak i shëndetësi varet shumë nga personeli i Evropës Lindore. Një pjesë e madhe prej tyre mbërrijnë, mbeten për disa javë dhe kthehen. Bullgarët dhe rumunët do të kalojnë një karantinë 14 ditore në hotel. Pritet që pas kësaj të mbeten për të punuar në Austri më shumë, jo vetëm një muaj. Nuk është e qartë nëse do të ketë akoma aksione të tilla. Provinca “Austria e Poshtme” ka nevojë për 70 punonjës mjekësorë, por janë emëruar më shumë, si “masë sigurie”. Komisioni Evropian u dërgoi rekomandime shteteve-anëtare, që të garantojë se punonjësit në fushat kyçe do të kalojnë kufijtë, që të punojnë, megjithë kufizimet për shkak të koronavirusit.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 90

Mënyrë të re për shpalljen e të dhënave për Covid-19 Që nga 5 qershori të dhëna për ecurinë e përhapjes së Covid në Bullgari do të sigurohet nëpërmjet Sistemit Kombëtar të Informacionit. Hollësi për epideminë do të jenë në dispozicion..

botuar më 20-06-05 8.16.MD

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion për 35 vjet. Kjo u bë e mundshme pasi Gjykata Supreme Administrative mbështeti vendimin e Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës me të cilin miratohen zgjedhja e Ministrisë..

botuar më 20-06-05 7.22.MD

Gjobat për shkeljet rrugore do të verifikohen edhe online

Gjobat për shkeljet rrugore dhe të gjitha shkeljet e bëra mund të verifikohen edhe online. Këtë e njoftuan nga Agjencia shtetërore “Administrim Elektronik”. Qasja e sistemit kryhet me nënshkrim të kualifikuar elektronik ose kod personal të identifikimit..

botuar më 20-06-05 6.36.MD