Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shteti lëshon grante me vlerë 80 mln. euro për biznesin e madh

Foto: arkiv

Shteti shpalli një skemë të re për mbështetje të biznesit, të cilën mund ta përdorin firmat e mëdha. Vlera minimale e granteve do të jetë 15 mijë euro, kurse ajo maksimale – 51 mijë euro. Shuma do të llogaritet në bazë të xhiros vjetore të kompanisë për vitin 2019 dhe do të jetë me vlerë 1% prej saj, bëri të ditur gazeta “Kapital”.

Për këtë ndihmë janë siguruar 156 mln leva, apo 80 mln euro. Shuma vjen nga buxheti i programit operativ “Inovacione dhe Konkurrueshmëri”. Ndihma është për firma, të cilat nuk kanë përdorur ndonjë formë tjetër të mbështetjeje shtetërore për mbajtjen e personelit në kushtet e krizës së pandemisë. 


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 85-të

Më 1 qershor fillon sezoni veror turistik në Bullgari Që nga 1 qershori Bullgaria pret mysafirë nga 29 vende, bëri të ditur Ministria e Turizmit. Hiqet karantina e detyrueshme 14-ditore për ata që hyjnë në Bullgari nga vendet e BE-së,..

botuar më 20-05-31 5.27.MD

Koronavirusi ndikoi të ardhurat e bankave

Gjatë prillit të ardhurat e bankave në Bullgari u tkurrën me pothuaj 60%, tregojnë të dhënat e Bankës Popullore Bullgare. Për muajin, i cili hyn në periudhën e gjendjes së jashtëzakonshme, fitimi i bankave është 30 mln. euro, që do të thotë 42 mln...

botuar më 20-05-31 4.59.MD
Plazhi i qytetit Varna

Më 1 qershor fillon sezoni veror turistik në Bullgari

Që nga 1 qershori Bullgaria pret mysafirë nga 29 vende, bëri të ditur Ministria e Turizmit. Hiqet karantina e detyrueshme 14-ditore për ata që hyjnë në Bullgari nga vendet e BE-së, Serbia dhe Maqedonia e Veriut. Përjashtim këtu bëjnë 8..

botuar më 20-05-31 3.30.MD