Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria i dhuroi Maqedonisë së Veriut ndihma për fëmijë me autizëm

Foto: arkiv

Ambasadori i Bullgarisë në Maqedoninë e Veriut Angell Angellov u dhuroi ushqime familjeve maqedonase me fëmijë me autizëm. Ndihma humanitare është meiniciativë të ministres së jashtme Ekaterina Zaharieva për përkrahjen e familjeve në kohën e krizës Covid-19, njofton Agjencia Maqedonase e Informacionit. Aksioni është pjesë e një programi bullgar për ndihmë të fëmijëve me nevoja të veçanta dhe për ata që janë më të kërcënuar në kohën e pandemisë së koronavirusit. Kryetarja e Asociacionit “Në botën time” Vesna Stojanovska tha, se që prej 4 vitesh ambasada bullgare ndihmon të gjitha qendrat e fëmijëve të kërcënuar në Shkup dhe Ohër.


Më shumë nga rubrika

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

botuar më 21-04-18 8.15.PD

Sofja do të ketë një park të dytë arkeologjik deri në fund të verës

Terreni, në afërsi me qendrën e qytetit ( një pjesë nga rajoni “Llozenec”) ishte shpëtuar nga synimet investuese për ndërtim pas vitit 2001, kur studimet arkeologjike u rivendosën nga arkeologët Konstantin Shallganov dhe Mario Ivanov nga Muzeu..

botuar më 21-04-18 7.10.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD