Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ndryshimet në Ligjin për Radion dhe Televizionin nuk sjellin perspektivë

Rajna Konstantinova
Foto: Svetosllava Kuzmanova

“Ligji për Radion dhe Televizionin u korrigjua disa herë, por nuk ka një tekst të tërësishëm i cili të përputhet me situatën aktuale dhe të jetë me perspektivë të paktën 5 vjet përpara.” Këtë e tha për BNR Rajna Konstantinova, kryetare e Këshillit Publik të BNR.

Lidhur me dorëheqjen e depozituar të drejtorit të përgjithshëm Andon Balltakov ajo tha se “një drejtor i përgjithshëm dëshiron të bëjë diçka por shikon se duart e tij janë të lidhura sepse diçka që është me rëndësi për të mungon. Nuk mendoj se Ministria e Kulturës e ka fajin. Problemi është në moszbatim të angazhimeve.”

Rajna Konstantinova shtoi, se tashmë 27 vite me radhë debatohet se kujt i përkasin mediat publike. Akoma ka njerëz duke përfshirë dhe politikanë të cilët mendojnë se Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) dhe Televizioni Kombëtar Bullgar (BNT) janë shtetërore.


Më shumë nga rubrika

Tri lexime të një Covid historie në Bullgari

Nuk ka një kaos në sistemin e shëndetësisë- jo një herë ka deklaruar ministri i shëndetësisë Kostadin Angjellov. Dhe pavarësisht se autoritetet llogarisin se bëhet organizimi i domosdoshëm nëpër vende që të mund spitalet të marrin rastet më..

botuar më 20-11-30 7.15.PD

Për jetë normale në Bullgari janë të domosdoshme 627 leva për njeri

Rreth 300 000 vende pune janë të ruajtura që nga fillimi i vitit tek ne në sajë të masave dhe skemave, të lidhura si marrëveshje midis partnerëve social për periudhën mars-tetor sivjet. Pavarësisht nga kjo, 103 000 vende pune janë të humbura. Më..

botuar më 20-11-30 6.20.PD

Mund të merrni pjesë në konkursin “Vendet e dashura në hartën e Bullgarisë”

Për herë të parë zhvillohet konkursi kombëtar “Vendet e dashura në hartën e Bullgarisë”. Çdo një pjesëmarrës mund të tregojë dhe të popullarizojë vendet e tij të dashura në Bullgari, duke paraqitur fotografi të veta të lidhura me kuriozitete të..

botuar më 20-11-29 10.36.PD