Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kapitali Industrial në Bullgari përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë

Foto: Facebook /AKIB

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari (AKIB) përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë në kuadrin e të cilit do të investohen 5.7 miliard euro gjatë 5 viteve të ardhshme. Sipas asociacionit kjo është një mundësi për përkrahje të ekonomisë, biznesit dhe shtetasve bullgarë për përballimin e krizës së koronavirusit. Sipas biznesit në plan duhet t’i kushtohet vëmendje politikës së përballimit të krizës demografike dhe inkurajimit të teknologjive të gjelbra.

Asociacioni këmbëngul edhe për financimin e fondit gjenetik bullgar të varieteteve të bimëve dhe të racave të kafshëve duke përfshirë edhe stimulimin e prodhuesve bujqësorë për të rritur bimë dhe kafshë me pastërti të garantuar për nevojat e një fondi të tillë gjenetik.


Më shumë nga rubrika

Depozitat rriten, kreditë ulen në krizën Covid

Edhe këtë vit, normat e interesit të kredive do të qëndrojnë në nivelet e vitit të kaluar - 4.5 deri 6.5% për kreditë konsumatore dhe rreth 2.5 deri 3.0-3.1% për kreditë hipotekare. Këtë e parashikoi para BNR Tihomir Toshev, drejtori ekzekutiv i..

botuar më 21-01-20 5.33.MD

Pritet ulje e vogël e PBB-së gjatë vitit 2020 nga ai i prognozuar

PBB reale e Bullgarisë do të bjerë në vitin 2020 me 4.4%. Tendenca varet nga eksportet neto negative dhe në një masë më të vogël nga rënia e investimeve private, sipas prognozës së fundit makroekonomike të Bankës Popullore Bullgare. Në parashikimin..

botuar më 21-01-19 7.10.MD

Një telekom bleu një grup të fuqishëm të mediave private

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës miratoi shitjen e Nova Broadcasting Group nga United Group. Vendimi do të hyjë në fuqi menjëherë, sipas faqes së internetit të rregullatorit. Përveç Nova TV, Nova Broadcasting Group përfshin gjithashtu një..

botuar më 21-01-19 4.05.PD