Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Vetëmjekimi është i rrezikshëm” shpalli Bashkimi Mjekësor Bullgar

Foto: BGNES

Protokollet e publikuara në botimet shkencore janë për persona të kualifikuara mjekësore. Ata marrin parasysh gjendjen individuale të pacientit dhe nuk mund të përdoren për vetëmjekim. Kjo theksohet në një thirrje të Bashkimit Mjekësor Bullgar për të ndaluar vetëmjekimin e rrezikshëm të Covid-19.

Nga bashkimi reaguan kundër publikimeve të shpeshta në rrjetet sociale dhe në sajtet shkruara nga mjekë ose nga njerëz që pretendojnë të ishin mjek. Ato shkrime përmbajnë regjime të ndryshme terapeutike për trajtimin e Covid-19 në shtëpi. 

Vetëmjekimi është jashtëzakonisht i rrezikshëm. Një pjesë prej medikamenteve mund të çojnë në akumulim të tepërt në organizëm. Medikamente të tjera të rekomanduara mund të shkaktojnë gjakderdhje të papritur dhe të mprehtë në trup 


Më shumë nga rubrika

Nënpresidenti: Së bashku - bullgarët në Bullgari dhe jashtë, do të arrijmë ndryshimin

Ilijana Jotova dekoroi fituesit e konkurseve për fëmijë dhe adoleshentë të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit. “Deklarata se ata që jetojnë jashtë nuk janë të interesuar për Bullgarinë nuk është e vërtetë. Kontaktet me..

botuar më 21-07-29 7.31.MD
Krum Zarkov

ITN dhe socialistët janë unanim mbi reformën në drejtësi

“Ka një popull të tillë” (ITN) dhe “BSP për Bullgarinë” kanë një përkim të plotë të programeve të tyre në fushën e reformës gjyqësore. Kjo u konstatua në një takim midis dy formacioneve, pjesë e një serie bisedimesh në parlament që kërkojnë..

botuar më 21-07-29 6.43.MD
Kirill Petkov

Deljan Peevski nuk ka marrë hua nga Banka Bullgare e Zhvillimit si person fizik

Banka Bullgare e Zhvillimit po analizon lidhjet ekonomike në kreditë e dhëna prej saj për shkak të sanksionit të Deljan Peevski nën aktin global “Magnitski”. Kjo u njoftua nga Ministri i Ekonomisë Kirill Petkov gjatë një seance në Parlament. Kur u..

botuar më 21-07-29 6.23.MD