Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ulja e importit dhe e eksportit nga Bullgaria për në Bashkimin Evropian

Foto: arkiv

Në periudhën janar-gusht 2020 eksporti i mallrave nga Bullgaria për në Bashkimin Evropian është pakësuar me 6.7 % në krahasim  me të njëjtën periudhë të vitit 2019 dhe është në përmasë më pak se 12 miliardë euro. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikës. Partnerët bazë tregtarë të Bullgarisë janë Gjermania, Rumania, Italia, Greqia, Franca dhe Belgjika, të cilat formojnë 70.3 %  nga eksporti për vendet-anëtare të Bashkimit Evropian.

Një ulje më të madhe shënon importi i mallrave  nga Bashkimi Evropian për në Bullgari për po të njëjtën periudhë - 12.3%. Mallrat e importuara po kështu janë me vlerë pak nën 12 miliardë euro. Më shumë mallra kemi importuar nga Gjermania, Rumania, Italia, Greqia dhe Holanda.


Më shumë nga rubrika

Depozitat rriten, kreditë ulen në krizën Covid

Edhe këtë vit, normat e interesit të kredive do të qëndrojnë në nivelet e vitit të kaluar - 4.5 deri 6.5% për kreditë konsumatore dhe rreth 2.5 deri 3.0-3.1% për kreditë hipotekare. Këtë e parashikoi para BNR Tihomir Toshev, drejtori ekzekutiv i..

botuar më 21-01-20 5.33.MD

Pritet ulje e vogël e PBB-së gjatë vitit 2020 nga ai i prognozuar

PBB reale e Bullgarisë do të bjerë në vitin 2020 me 4.4%. Tendenca varet nga eksportet neto negative dhe në një masë më të vogël nga rënia e investimeve private, sipas prognozës së fundit makroekonomike të Bankës Popullore Bullgare. Në parashikimin..

botuar më 21-01-19 7.10.MD

Një telekom bleu një grup të fuqishëm të mediave private

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës miratoi shitjen e Nova Broadcasting Group nga United Group. Vendimi do të hyjë në fuqi menjëherë, sipas faqes së internetit të rregullatorit. Përveç Nova TV, Nova Broadcasting Group përfshin gjithashtu një..

botuar më 21-01-19 4.05.PD