Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ofrojnë rritjen e bursave për studentët, doktorantët dhe specializantët

Krasimir Vëllçev
Foto: Ministria e Arsimit

Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev propozon të rritet shuma minimale e bursës mujore nga 36 në 44 euro ndërsa shuma maksimale - nga 77 në 92 euro. Projekti i qeverisë u botua për diskutim në popull.

Bursat nuk janë të ndryshuara që prej 5 vitesh ndërsa përmasa mesatare e bursave për studentët bullgarë është 55 euro në muaj, njoftoi BTA.

Ruhet shuma aktuale e bursave mujore për studentët e huaj të pranuar për të mësuar në universitete dhe në organizata kërkimore në vendin tonë sipas marrëveshjeve ndërqeveritare për shkëmbim arsimor, shkencor dhe kulturor.


Më shumë nga rubrika

Ekspozita "Librat bullgarë nga larg" prezanton krijuesit bullgarë jashtë vendit

Në Bibliotekën Kombëtare u hap një ekspozitë me gati 100 libra të autorëve bullgarë nga 23 vende në gjashtë kontinente. Projekti është pjesë e nismës së Nënpresidentes Ilijana Jotova “Kombësia nuk bie aty ku jeton dija”, e cila përfshin takime me..

botuar më 21-10-13 5.41.MD
Stojço Kacarov

Masat e reja kundër Covid janë duke u përgatitur në nivel kombëtar

Masat anti-epidemike duhet të zbatohen në nivel rrethi, jo masa strikte kufizuese për të gjithë. Një qëndrim i tillë u shpreh nga Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov në një brifing mbi situatën aktuale me Covid-19 në Bullgari. Sidoqoftë, ai tha..

botuar më 21-10-13 5.24.MD

Tre kandidatë vazhdojnë konkursin për Drejtor të Përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare

Këshilli i Medias Elektronike pranoi tre nga pesë kandidatët për postin e Drejtorit të Përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare në fazën e tretë të konkursit, i cili përfshin prezantimin e koncepteve të tyre të menaxhimit të medias. Tre..

botuar më 21-10-13 4.21.MD