Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Deputetët miratuan Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021

Foto: BGNES

Që nga 1 janari pensioni minimal bëhet 300 leva(153 euro).Këtë e vendosën deputetët, duke miratuar Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021.

Parlamenti miratoi gjithashtu buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimeve Shëndetësore për vitin e ri. Arka do të ketë 5.3 miliardë leva (2.7 miliardë euro).

U votuan gjithashtu shtesat që mjekët do të marrin në pagat e tyre në kushtet e pandemisë Covid-19. Nëse paga mujore e një mjeku është më e vogël se 5000 leva (2556 euro), ai do të marrë 600 leva (307 euro) shtesë. Shtesat për infermieret janë 360 leva (184 euro) dhe për sanitarët - 120 leva (61 euro).

Opozita e kritikoi qeverinë për rezervën e thesarit në shumën prej 0 leva.

Paga minimale nga viti i ardhshëm do të jetë 650 leva (332 euro), vendosi parlamenti. I tillë do të jetë pragu minimal i sigurimit.

Pragu maksimal i sigurimit mbetet i pandryshuar - 3000 leva (1534 euro),gjë për të cilën u kundërshtuan nga e majta.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 325

Zgjatën gjendjen e jashtëzakonshme epidemike Gjendja e jashtëzakonshme epidemike zgjatet deri më 30 prill. Qeveria miratoi vendimin dhe Kryeministri Bojko Borisov urdhëruar Ministrin e Shëndetësisë të përgatitë një urdhër me afate të..

botuar më 21-01-26 7.35.MD

Ushtarakë bullgarë dhe maqedonas fluturuan së bashku për në Bruksel

Shefi i Mbrojtjes së Bullgarisë Adm. Emill Eftimov dhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Maqedonisë së Veriut gjenerallejtënant Vasko Gyrçinovski nisën së bashku me një aeroplan bullgar nga Aeroporti “Vrazhdebna” për në Bruksel. Në 27..

botuar më 21-01-26 7.11.MD

Organizatat turistike deshën anulimin e testeve PCR

Për të shpëtuar të punësuarit në turizëm, Bordi Kombëtar i Turizmit dhe Dhoma Turistike Bullgare shpresojnë që të rishikohet kërkesa për test të detyrueshëm PCR për turistët që hyjnë në vend nga BE dhe vendet e treta. Përndryshe, hotelet janë të..

botuar më 21-01-26 6.33.MD