Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Humbjet për Produktin e Brendshëm Bruto mund të arrijnë 500 mln euro

Ministri Llëçezar Borisov
Foto: BGNES

Si Ministër i Ekonomisë nuk desha ta mbyllnim sektorin, por e rëndësishmja është se kjo është vetëm për 3 javë. Më 21 dhjetor biznesi përsëri do të punojë. Ne duhet të marrim parasysh situatën e epidemisë dhe të mendojmë për shëndetin e njerëzve. "Që të kemi një ekonomi të mirë, ne duhet të kemi një popull të shëndetshëm," tha para BNT Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov.

Krejtësisht i mbyllur është sektori i restoranteve. Tregtia mbetet e hapur, me përjashtim të qendrave tregtare. Për të mbështetur ekonominë, do të duhet të investojmë edhe 200 milion euro. Tani për tani nuk parashikohet zgjatje e moratoriumit për kreditë. Sipas skenarit më pesimist, humbjet për PBB-në do të jenë 500 milion euro, por kjo mund të kompensohet, beson Kryeministri Borisov.

Më shumë nga rubrika

Fermerët bullgarë duan të merren parasysh ndryshimet rajonale në politikën bujqësore të Bashkimit Evropian

Fermerët duhet të jenë në zemër të reformës së parashikuar të politikës bujqësore, ku ata do të vazhdojnë të marrin një ndihmë financiare, por me kushte të barabarta dhe procedura të lehtësuara. Kjo është e parashtrirë  në planet e ardhshme të Politikës..

botuar më 21-04-17 8.15.PD

Një platformë e ardhshme do të afrojë shkencën dhe biznesin

Shkenca bullgare është në një nivel të lartë dhe ka se çfarë t’u propozojë si investitorëve kombëtarë, kështu dhe investitorëve të huaj. Por, që të mund t’i tërheqë, ajo ka nevojë prej një transferimi efektiv të teknologjive. Por, a janë krijuar kushte,..

botuar më 21-04-16 7.15.PD

Bullgaria po vazhdon të importojë sasi të konsiderueshme prej frutash dhe perimesh

Vetëm 26% e mollëve dhe 36% e domateve të ofruara në tregun bullgar prodhohen në vend. 64 për qind importohen nga Turqia, Greqia dhe Maqedonia Veriore. 55% e trangujve janë prodhim bullgar dhe 45% importohen. 55% e patateve nuk janë bullgare, sipas..

botuar më 21-04-15 10.19.PD