Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Përkrahje për ngritjen e një busti monument të presidentit Wilson në Sofje

Busti monument i presidentit Woodrow Wilson në fsahtin Dobrotica
Foto: arkiv

Kryeprokurori Ivan Geshev dhe Udhëheqja e Prokurorisë së Republikës së Bullgarisë mirëpritën iniciativën e Asociacionit të Prokurorëve dhe të Dhomës së Hetuesve për ngritjen e një busti monument të presidentit Thomas Woodrow Wilson në Sofje. Iniciativa është në shenje të mirënjohjes së popullit bullgar ndaj meritave të presidentit të 28-të të ShBA-së për ruajtjen e sovranitetit kombëtar dhe integritetit territorial të Bullgarisë pas Luftës së Parë Botërore.

Në bisedimet e paqes në 1919, Presidenti Woodrow Wilson këmbënguli që Trakia e Detit Egje /Trakia Perëndimore/, Dobruxha Jugore dhe rajoni i Caribrodit të mbeten brenda kufijve të Bullgarisë dhe evitoi planin për likuidimin e Bullgarisë si shtet dhe ndarjen e saj në tre rajone, nën varësi të Greqisë, Serbisë dhe Rumanisë, të nisur në Neuilly.
Është mbajtës i Çmimit Nobel për Paqe për vitin 1919.

Nga Prokuroria shpresojnë që ideja për bust monumentin të gjejë mbështetje të gjerë publike dhe institucionale.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 357

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të..

botuar më 21-02-27 5.30.MD

Qeveria ka harxhuar më shumë mjete gjatë shkurtit në krahasim me muajin e kaluar

Qeveria ka përshpejtuar shpenzimet në shkurt në krahasim me muajin e mëparshëm, u bë e qartë nga raporti mbi gjendjen e thesarit në janar. Shpenzimet për masat ekonomiko-sociale, 50 levat (25 euro) shtesë për pensionet në dy muajt e parë të..

botuar më 21-02-27 4.01.MD

Transportuesit kërcënojnë me bllokim të lëvizjes në PKK “Kullata”

Kompanitë e vogla të mallrave po pësojnë humbje serioze për shkak të testimit të shoferëve të kamionëve të imponuar nga autoritetet greke në pikën e kalimit kufitar “Kullata-Promahon”. Pakënaqësia u përshkallëzua dhe mund të kalojë në një..

botuar më 21-02-27 3.07.MD