Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Fitch Ratings vizaton një perspektivë pozitive për Bullgarinë

Foto: arkiv

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Fitch Ratings ngriti parashikimin e vlerësimit të kredisë afatgjatë të Bullgarisë nga e qëndrueshme në pozitive. Vlerësimi aktual vjen nga zvogëlimi i rreziqeve makroekonomike në lidhje me krizën Covid, interesi i vazhdueshëm për t'u bashkuar me euron, si dhe mbështetja me fondet e BE. Në vitet e ardhshme, Bullgaria pritet të jetë një nga përfituesit kryesorë të transferimeve të BE-së, duke përfshirë 16.6 miliardë euro (27 për qind të PBB-së në vitin 2020) nën Kuadrin Financiar Shumëvjeçar (2021-2027) dhe 7, 5 miliardë euro (12 për qind të PBB-së për vitin 2020) nga grantet e BE-së (nën mekanizmin NGEU). Sipas Fitch Ratings, kjo do të rrisë rritjen ekonomike nga 3 për qind e parashikuar në 2021 në 4-5 për qind në periudhën 2022-2025. Sidoqoftë, në planin afatgjatë, Fitch gjithashtu tregon një numër faktorësh të pafavorshëm, përfshirë strukturën demografike të popullsisë.


Më shumë nga rubrika

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari..

botuar më 21-03-02 4.47.MD

Shumë prodhues të duhanit në Bullgari po kthehen tek "lulja e parajsës"

Gjithnjë e më shumë prodhues e braktisin prodhimin e duhanit, që të drejtohenndaj një mënyre tjetër jetese shumë më fitimprurëse –rritja e shafranit. Aq më tepër se çmimi i erëzave luksoze po rritet, meqenëse jo vetëm se e lartëson shijen e çajeve,..

botuar më 21-03-02 7.05.PD

Miratuan perspektivën e vlerësimit të kreditit të Bankës Bullgare për Zhvillim

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Fitch riafirmoi vlerësimin afatgjatë të kreditit të Bankës Bullgare për Zhvillim 3 herë 'B' dhe ngriti perspektivën e tij nga "e qëndrueshme" në "pozitive", bëri të ditur agjencia. Ndryshimi i perspektivës..

botuar më 21-03-01 10.41.PD