Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Konferenca dyditore ndërkombëtare “Japonia dhe rruga drejt suksesit” filloi në Universitetin e Sofjes

Foto: www.facebook.com/Yaponistika

Departamenti i Gjuhës Japoneze në Fakultetin e Filologjisë Klasike dhe Moderne në Universitetin e Sofjes do të paraqesë rrugën e suksesshme të Japonisë për popullarizimin e kulturës së saj tradicionale dhe bashkëkohore në të gjithë botën. Në ngjarja, e cila mbahet në internet me pjesëmarrjen e personave të njohur nga Japonia dhe Bullgaria, do të diskutohen aspektet e diplomacisë kulturore Japoneze. Ndër temat janë specifikat e shoqërisë japoneze, si dhe forca e saj për t’u përballuar situatat e krizës, ndjenja e detyrës, puna në ekip dhe disiplina e japonezëve. Do të kërkohen gjithashtu përgjigje të pyetjeve që preokupojnë të rinjtë në Bullgari dhe në të gjithë botën. Profesorë të shquar japonezë dhe krijues bullgarë do të diskutojnë rolin e kulturës dhe arsimit në shekullin 21.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD

Bashkatdhetarët tanë jashtë vendit gjithnjë e më pak po mbështesin financiarisht të afërmit e tyre në Bullgari

Paratë që emigrantët bullgarë dërgojnë nga jashtë për familjet e tyre në Bullgari janë ulur gati pesë herë për periudhën janar-prill 2021 krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020. Sipas Bankës Popullore Bullgare prillin e kaluar bullgarët..

botuar më 21-06-18 3.13.MD

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura..

botuar më 21-06-18 12.37.MD