Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pabarazi e lartë e të ardhurve në Bullgari

Foto: arkiv

Bullgaria është lidere në pabarazinë e të ardhurave në BE. Diferenca midis të ardhurave të bullgarëve më të varfër dhe më të pasur është mbi 8 herë. Kjo tregohet nga të dhënat më të fundit të Evrostatit për vitin 2020.

Eksperti ekonomik i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura Ljubosllav Kostov komentoi para BNR se deri në vite më parë në Bullgari ndryshimi midis të ardhurave të më të varfërve dhe më të pasurve ishte rreth 6 deri në 7 herë. Por për të dytin vit radhazi, trendi për ndryshim prej më shumë se 8 herë përsëritet. Eksperti është i shqetësuar se tendenca mund të vazhdojë, përderisa për BE raporti midis të ardhurave më të larta dhe më të ulëta është rreth 5 herë.


Më shumë nga rubrika

Po zhvillohet Takimi i Nëntë Kombëtar i Mbarështuesve të Deleve

Pranë fshatit Arbanasi të rrethit të Veliko Tërnovos, pranë manastirit të Pjetrit dhe Palit, po zhvillohet edicioni i nëntë i Takimit Kombëtar të Mbarështuesve të Deleve. Në kuadrin e tri ditëve, nga 18 deri në 20 qershor, profesionistë të..

botuar më 21-06-19 7.35.PD

Shtetasit e BE do të mund të hyjnë në Greqi edhe me një test negativ antigjeni

Nga sot, 19 qershor, të gjithë qytetarët, të cilët arrijnë nga të ashtuquajturat “vende të gjelbra”, përfshirë Bullgarinë (https://reopen.europa.eu/en) , pavarësisht nga lloji i transportit, do të mund të hyjnë në Greqi po të prezantojnë një..

botuar më 21-06-19 6.05.PD

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD