Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Gjashtë parti do të hyjnë në Parlamentin e ri, tregojnë të dhënat e 100% prej protokolleve të përpunuara

| rinovuar më 21-04-06 4.57.MD
Foto: BGNES

Në Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor do të hyjnë gjashtë parti, tregojnë të dhënat e 100% prej protokolleve të përpunuara, transmetoi reporterja jonë Cvetelina Stojanova.

Në vend të parë është GERB/SDS me 26.18%, pas tyre janë “Ka një popull të tillë” me 17.66%, BSP për Bullgarinë me 15.01%, DPS me 10.49%, “Bullgaria Demokratike” me 9.45% dhe “Ngrihu! Kriminelët jashtë!” me 4.72%. VMRO me rezultat 3.64% nuk kalojnë barrierën prej 4%. 

Bashkimi Kombëtar Bullgar, me të cilin gjatë zgjedhjeve u paraqit partia “Vera Bullgare” e afaristit Vasill Bozhkov, ka 2.95%.

Nga votimi jashtë shtetit më shumë vota kanë fituar “Ka një popull të tillë (30.75%) dhe “Bullgaria Demokratike” (17.56%), pasuar nga DPS (13.17%). GERB/SDS marrin 8.7%, BSP për Bullgarinë – 7%.


Më shumë nga rubrika

A është i mundur konsensus parlamentar për formimin e qeverisë së re?

Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor filloi punë zyrtarisht . Në Parlamentin e ri ka dy parti krejtësisht të reja dhe 117 persona të rinj nga gjithsej 240 deputetë. Megjithatë, një nga votimet e para mblodhi një shumicë të konsiderueshme. Me..

botuar më 21-04-16 12.45.MD

Filloi punë Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor

Deputetja më e moshuar Mika Zajkova hapi punën e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor. “Populli na dërgoi në këtë sallë për ndryshimin, e cila të na nxjerrë nga të gjitha vendet e fundit në BE”, tha Zajkova. Deputetët u betuan,..

rinovuar më 21-04-15 12.36.MD

Po fillon punë Parlamenti i ri bullgar

Sot është seanca e parë e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor të zgjedhur më 4 prill. Nëse kërkojmë një simbolikë në zgjedhjen e datës - 15 prill, do të vëmë re se ajo është e lidhur me akoma dy ngjarje të tjera të rëndësishme, që kanë të..

botuar më 21-04-15 6.05.PD