Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

KQZ shpërndau mandatet e partive në parlamentin e ri

Aleksandër Andreev
Foto: BGNES

Në një seancë mesnate, Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) shpërndau mandatet midis gjashtë forcave politike që hyjnë në parlamentin e ardhshëm. GERB merr 75 vende, “Ka një popull të tillë” - 51, Partia Socialiste bullgare - 43, Lëvizja për të Drejta dhe Liri (DPS) - 30, Bullgaria Demokratike - 27 dhe “Ngrihu! Kriminelët jashtë!” – 14. Të dhënat përfundimtare tregojnë se nga 6 789 605 zgjedhës në listë, votuan 3 334 283. Votat e pavlefshme janë 86 527 dhe 47 749 njerëz shënuan kutinë “Nuk mbështes askë”. Mbi 43 për qind prej votuesve përdorën preferencën, e cila çoi në 157 rirregullime në lista. KQZ-ja hoqi nga lista e deputetëve të zgjedhur gjashtë nga DPS dhe dy nga GERB/SDS - duke përfshirë Bojko Borisovin, pasi mori aplikime prej tyre. “Arritëm të zhvillonim zgjedhje ligjore dhe të ndershme me kohë, pavarësisht nga situata epidemike”, komentoi Kryetari i KQZ-së Aleksandër Andreev.


Më shumë nga rubrika

Qeveria teknike tregon një dëshirë për ndryshim

Qeveria e dytë teknike në kuadrin e mandatit të presidentit Rumen Radev mori detyrën me një  ceremoni zyrtare në Sallën e Stemës në “Dondukov”2. Disa nga ministrat tanimë kanë qenë një pjesë nga qeveria e mëparshme teknike gjatë kohës së..

botuar më 21-05-12 3.50.MD
Svetlin Stoev dhe Ekaterina Zaharieva

Pozicioni bullgar për Maqedoninë e Veriut mbetet i pandryshuar

Pozicioni bazë i Bullgarisë për Maqedoninë Veriore u miratua me konsensus nga të gjitha forcat politike në Parlament. Ne nuk jemi të ngarkuar për ta ndryshuar këtë qëndrim. Ajo që varet nga kabineti i përkohshëm dhe Ministria e Jashtme do të bëhet..

botuar më 21-05-12 12.48.MD
Presidenti Rumen Radev (majtas) me Kryeministrin e ri Stefan Janev

Qeveria provizore u betua para Presidentit

Në një ceremoni në Sallën e Stemës në Presidencë qeveria e re teknike e Bullgarisë, e kryesuar nga Kryeministri Stefan Janev, bëri betimin. Kreu i Shtetit Rumen Radev përshëndeti ministrat e rinj për guximin e tyre për të marrë përgjegjësi në..

botuar më 21-05-12 10.31.PD