Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Infermierеt në Bullgari janë në minimumin sanitar

Foto: arkiv

Pandemia nxori në pah problemet shumëvjeçare në sistemin tonë shëndetësor, duke përfshirë mungesën e infermiereve. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Kryetarja e Bordit Rajonal të Shoqatës Bullgare të Profesionistëve të Shëndetësisë në Varna Rajna Bojaxhieva në Ditën e sotme Ndërkombëtare të Infermierisë. Sipas saj, përveç faktit që numri i infermiereve në institucionet tona mjekësore është në minimumin sanitar, shumica e tyre janë në moshën e pensionit ose para pensionit. Shumë prej tyre punojnë në 2-3 vende në të njëjtën kohë, për shkak të pagës së ulët. Disa prej tyre ende punojnë për 750 leva (383 euro) në muaj. Bojaxhieva i bëri thirrje qeverisë të marrë masa shpëtimi për sektorin në mënyrë që të mos thellojë daljen e personelit.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD

Bashkatdhetarët tanë jashtë vendit gjithnjë e më pak po mbështesin financiarisht të afërmit e tyre në Bullgari

Paratë që emigrantët bullgarë dërgojnë nga jashtë për familjet e tyre në Bullgari janë ulur gati pesë herë për periudhën janar-prill 2021 krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020. Sipas Bankës Popullore Bullgare prillin e kaluar bullgarët..

botuar më 21-06-18 3.13.MD

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura..

botuar më 21-06-18 12.37.MD