Presidenti Radev konfirmoi mbështetjen e Bullgarisë për fillimin e bisedimeve të Shqipërisë për anëtarësim në BE

Edi Rama dhe Rumen Radev
Foto: BGNES

Integrimi evropian i vendeve të Ballkanit Perëndimor është në interes të tërë regjionit ballkanik dhe të Bashkimit Evropian. Bullgaria do të vazhdojë të mbështesë përpjekjet e fqinjëve të saj në këtë proces. Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev në takimin sot me Kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama. Kreu i shtetit konfirmoi mbështetjen e vendit tonë për gatishmërinë e Shqipërisë për të filluar bisedimet e anëtarësimit në BE, njoftoi zyra e shtypit e Presidentit.

Bullgaria vlerëson lart arritjet e Shqipërisë në përmbushjen e kritereve të Kopenhagës për anëtarësimin, duke përfshirë qëndrimin evropian ndaj pakicave kombëtare në vend, ndër të cilat është edhe ajo bullgare, theksoi Rumen Radev. Është me rëndësi të madhe që procesi i integrimit evropian në Ballkan të mbështetet në rezultate të qëndrueshme dhe të pakthyeshme gjatë formimit të marrëdhënieve të miqësisë dhe fqinjësisë së mirë në rajon, për të cilat Shqipëria është një shembull i shkëlqyeshëm, vuri në dukje Kreu i Shtetit.

U shpreh njëzëri mendimi se dialogu i drejtpërdrejtë dypalësh aktiv midis vendeve të veçanta, si dhe takimet e nivelit të lartë, ofrojnë një mundësi për të kërkuar dhe gjetur zgjidhje të përbashkëta për të ardhmen.

Shqipëria kërkon të përmirësojë më tej cilësinë e arsimit dhe shkencës në vend dhe do të punojë për të zgjeruar partneritetet në këtë fushë, si dhe për të tërhequr universitete të huaja prestigjioze në territorin e saj, tha Edi Rama. Kryeministri shqiptar theksoi interesin e të rinjve shqiptarë ndaj universiteteve bullgare dhe drejtoi ftesë që një universitet kryesor bullgar të hap një filial të vet në Shqipëri.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria prapë është në një ritëm parazgjedhor

Që nga sot, 11 qershor, Bullgaria prapë hyn në një fushatë parazgjedhore, pasi asnjë nga partitë në Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor, zgjedhjet për të cilën u zhvilluan më 4 prill të këtij viti, nuk arriti të formojë kabinet. Zgjedhjet e..

botuar më 21-06-11 1.52.MD

Formimi i një qeverie vepruese pas zgjedhjeve është një hipotezë gjithnjë e më e mundshme

Kaloi dita e fundit në të cilën partitë dhe koalicionet mund të regjistronin listat e tyre të kandidatëve për zgjedhjet e parakohshme të 11 korrikut. 18 parti dhe 9 koalicione janë regjistruar për të marrë pjesë në votim. Cilat janë hipotezat për..

botuar më 21-06-09 3.40.MD
Dy kryeministrat Edi Rama dhe Stefan Janev

Kryeministri Stefan Janev shqyrtoi perspektivën evropiane të Shqipërisë me Edi Ramën

Kryeministri Stefan Janev u takua me Kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama, i cili është për vizitë në Bullgari më 8 dhe 9 qershor. Të dy kryeministrat diskutuan marrëdhëniet dypalëshe, çështjet aktuale në agjendën evropiane dhe rrugën e Shqipërisë..

botuar më 21-06-08 11.07.MD