Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Varna - 100 vjet qytet turistik

Foto: chernomore.bg

Më 10 qershor 1921 Varna, e njohur si kryeqyteti detar i Bullgarisë, u shpall nga administrata bashkiake qytet turistik, kurse në vitin 1925 u lëshua një dekret mbretëror për këtë. Kushtet e mrekullueshme shpejt tërhoqën shumë pushues nga vendi dhe jashtë. Në vitin 1926 kishte rreth 12 500 turistë, në 1927 - 38 mijë, kurse në 1928 - 40 mijë në sezon.

Të ftuarit e parë ishin kryesisht çekë, polakë, hungarezë, austriakë, turq, rumunë. 100 vjet më vonë Varna mbetet një destinacion magnetik për turistët nga e gjithë bota.

Sot nga ora 19.00 në në Qendrën e Festivaleve dhe Kongreseve do të mbahet një koncert me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së Varnës një qytet turistik. Hyrja është falas derisa të mbushet 50% e kapacitetit të sallës.


Më shumë nga rubrika

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD
Nikollaj Denkov

Vaksinimi kundër Covid-19 u jep mësuesve dy ditë pushim

Mësuesit do të marrin dy ditë pushim nëse vaksinohen kundër Covid-19. Kjo u njoftua nga Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov. Ai e argumentoi vendimin me sëmundjen e përkohshme që mësuesit mund të merrnin pas imunizimit. Denkov sqaroi se deri..

botuar më 21-07-23 6.59.MD
Toshko Jordanov dhe Hristo Ivanov

Filluan konsultimet e ITN për krijimin e një qeverie

Partia më e madhe parlamentare “Ka një popull të tillë” (ITN) filloi konsultimet për të formuar një qeveri. Ato mbahen në ndërtesën e parlamentit. Takimi i parë ditën e premte ishte me “Bullgarinë Demokratike”. Pas përfundimit, dy kryetarët e..

botuar më 21-07-23 5.41.MD