Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Foto: BGNES

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura bazohet në Ligjin e Prokurimeve Publike në prani të të drejtave ekskluzive. KQZ i dërgoi një ftesë shtypshkronjës së Bankës Popullore Bullgare për negociata dhe përfundimin e një kontrate. Letra për fletat e votimit sigurohet nga kontraktori. Ajo është e bardha, e trashë, me numra rendorë dhe me mbrojtje poligrafike.

Tirazhi i parashikuar është 6 711 000 kopje. Afati i plotësimit të porosisë me transportin e siguruar nga zbatuesi është 9 korriku.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është lidere e BE-së për gratë në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

botuar më 21-07-24 10.05.PD

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

botuar më 21-07-24 9.05.PD

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD