Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

40 për qind prej popullsisë bullgare ka antitrupa kundër Covid-19

Foto: Rojteres

43% e bullgarëve janë hasur deri tani me koronavirusin, tregon një sondazh kombëtar i një prej zinxhirëve më të mëdhenj të laboratorëve në vend. Ky nuk është një studim përfaqësues kombëtar, saktësoi dr. Nedjalko Kallëçev për BNR. Janë testuar mostra të zgjedhura rastësisht të njerëzve që i kanë vizituar laboratorët për raste të ndryshme në fund të majit dhe në fillim të qershorit.

Të dhënat tregojnë se një pjesë e madhe e bullgarëve që hasën virusin në valën e parë kanë një nivel të mirë të antitrupave. Rezultate të dobëta pozitive kanë vetëm 4% e mostrave, tha Kallëçev. Të dhënat për Jamboll(Bullgari Juglindore) tregojnë 56-57% njerëz të cilët janë hasur me virusin, Pazardxhik kryeson renditjen me 62%, ndërsa për kryeqytetin rreth 1/3 e mostrave janë pozitive për praninë e antitrupave.

Në kuadrin e një muaji do të jetë e qartë se çfarë është niveli i imunitetit kolektiv në vend. Për këtë qëllim ka filluar një procedurë për mbledhjen e të gjithë informacionit në rrjetin shëndetësor, njoftoi ministri i përkohshëm dr. Stojço Kacarov.Më shumë nga rubrika

Violeta Egan dhe Nicole Gancheva Contreras  para bustit të Sirak Skitnik në Radion Kombëtare Bullgare

Bullgaria si një “destinacion veror” për fëmijët bullgarë të lindur jashtë shtetit

Për shumë fëmijë bullgarë të lindur jashtë shtetit që prej vitesh Bullgaria është e kthyer në një “destinacion veror”. Ata e frekuentojnë atdheun e prindërve kryesisht gjatë verës, në kohën e pushimeve. Violeta Egan dhe Nicole Gancheva Contreras..

botuar më 21-08-05 1.49.MD

Po ulet numri i njerëzve që dëshirojnë të votojnë po të ketë zgjedhje të treta parlamentare në vend

Partia e Sllavi Trifonovit "Ka një popull të tillë" (ITN) po rrit elektoratin e saj kundejt koalicionit GERB - SDS, sipas sondazhit të fundit të “Market Links” të porositur nga bTV. Sondazhi u zhvillua në periudhën midis 21-28 korrikut. Në rast të..

botuar më 21-08-05 11.10.PD

Të vaksinuarit apo të shëruarit – kush ka imunitet më të fortë?

Është vështirë të gjeni punonjës mjekësorë, të cilët janë kundër vaksinimit. Megjithatë, kur vaksinimi "me çdo kusht" është në kundërshtim me rregullin bazë "mbi të gjitha nuk dëmton", situata ndryshon. Për momentin, bota po flet përsëri për një..

botuar më 21-08-05 9.45.PD