Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U sigurua besueshmëria e makinave zgjedhore

Foto: BGNES

Makineritë për zgjedhjet e ardhshme të parakohshme parlamentare më 11 korrik kaluan testet dhe inspektimet e nevojshme, të cilat konfirmuan sigurinë e tyre. Këtë enjoftoi Krasimir Simonski, kryetar i Agjencisë Shtetërore “Qeveri Elektronike”, para ekspertëve kompjuterikë - përfaqësues të partive të regjistruara për pjesëmarrje në zgjedhje dhe të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë.

Në takim u bë e qartë se çdo qytetar mund të kontrollojë nëse makineria pasqyroi saktë votën e tij përmes faturës së kontrollit, e cila përmban zgjedhjen e tij në një tekst të qartë.


Më shumë nga rubrika

Qytetarë protestues mirëpritën deputetët e rinj

Ambientalistët organizuan një protestë gjatë hapjes zyrtare të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. “Greenpeace” i priti deputetët me një shishe "Ujë me qymyr" për të tërhequr vëmendjen e tyre për efektin negativ të nxjerrjes së qymyrit..

botuar më 21-12-03 12.48.MD
Nikolla Minçev

Nikolla Minçev është kryetar i ri i Kuvendit Popullor

Deputetët e Legjislaturës së 47 të Kuvendit Popullor zgjodhën për kryetar të Parlamentit Nikolla Minçev nga partia “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Ai u mbështet me 158 vota. Minçev është jurist dhe ka përvojë të gjatë si avokat. Ai është specialist..

botuar më 21-12-03 11.57.PD

Bullgaria kërkon rregullime në politikën e gjelbër të BE-së

Vendet e BE-së duhet të vendosin vetë se si të arrijnë qëllimet e përbashkëta të politikës së gjelbër të komunitetit sipas mundësive të tyre. Si një vend më i varfër, Bullgaria beson se qëllimet e përdorimit të energjisë së pastër për ngrohje dhe..

botuar më 21-12-03 10.35.PD
Подкасти от БНР