Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Vaksinimi shpëton jo vetëm jetën time, por edhe jetën e të tjerëve

Prof. Todor Kantarxhiev
Foto: BGNES

25 bullgarë të vaksinuar shpëtojnë një jetë njerëzore. Kjo duhej të bëhej me shembullin personal të mjekëve, tha prof. Todor Kantardxhiev për BNT. Sipas ekspertit, po vëzhgohet një ulje e dëshirës për vaksinim, sepse njerëzit marrin mesazhe kontradiktore. Kantarxhiev beson se krhen tri herë më pak vaksina në ditë sesa janë aftësitë e sistemit, dhe nëse një pjesë e madhe e popullsisë mbetet e pavaksinuar, epidemia do të shfaqet në muajt e vjeshtës. Shkencëtari, i cili ka përvojë të gjerë praktike në imunizim, tha se ata që e kanë kaluar sëmundjen relativisht rëndë dhe të vaksinuarit me dy doza nuk kanë nevojë për një gjilpërë të tretë për të rritur imunitetin.

Më shumë nga rubrika

Angell Kunçev

Angell Kunçev është “Mjeku i Vitit”

Doc. Dr. Angell Kunçev u shpall “Mjeku i Vitit 2021”. Kryeinspektori shëndetësor shtetëror, i cili gjithashtu feston ditëlindjen më 19 tetor, merr çmimin më të lartë nga Bashkimi i Mjekëve Bullgarë. “Gjatë gjithë karrierës së tij profesionale,..

botuar më 21-10-19 3.00.MD

Numri real i njerëzve të infektuar me Covid-19 është dukshëm më i lartë

Situata me koronavirusin është e papërballueshme. Rastet e reja do të arrijnë mbi 4000 në ditë. Dhe deri në fund të muajit kapaciteti i spitaleve do të jetë shterur 100 për qind. Kjo është ajo që matematikani nga Akademia Bullgare e Shkencave..

botuar më 21-10-19 11.41.PD

Varrezat ushtarake bullgare pranë Kavadarci u shkatërruan në shekullin e 20-të

Varrezat ushtarake bullgare pranë Kavadarcit nga koha e Luftës së Parë Botërore ndoshta u shkatërruan në vitet 30-të nga autoritetet e atëhershme jugosllave. Kjo u tha për BNT nga Radosllav Simeonov, eksperti kryesor për monumentet ushtarake në..

botuar më 21-10-19 11.03.PD