Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shteti ka realizuar vetëm 5% të shpenzimeve kapitale të planifikuara

Foto: arkiv

Qeveria e përkohshme miratoi një raport për ekzekutimin e parave të buxhetit të shtetit për 9 muajt e parë të vitit 2021. Suficiti fiskal në fund të shtatorit kaloi 1 miliard leva (500 000 milionë euro). Sipas Ministrisë së Financave, mbledhja e të ardhurave të shtetit po shkon sipas planit. Megjithatë, ka një vonesë të konsiderueshme në shpenzimet kapitale të planifikuara. Ato janë 122.6 milionë leva krahasuar me 2.4 miliardë leva të përcaktuara për vitin.

Rritja më e theksuar krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar është regjistruar te shpenzimet për pensione për afro 950 milionë leva, për shkak të shtesave të paguara pensionistëve. Më të larta janë edhe kostot shëndetësore të shkaktuara nga pandemia.


Më shumë nga rubrika

Çmimet u rritën ndjeshëm dhe kjo ndryshoi edhe qëndrimet e bullgarëve për kursimet e tyre

Aktualisht jemi në një periudhë transformimi global të ekonomive në mbarë botën, biznese të reja po shfaqen dhe të tjera po ndryshojnë dhe kjo reflektohet edhe në vendin tonë, thonë ekspertët financiarë. Ata këshillojnë njerëzit që të vazhdojnë të..

botuar më 22-01-21 7.15.PD

Investitorët austriakë: Klima e biznesit në Bullgari është inkurajuese

Austria është ndër investitorët kryesorë në Bullgari. 4.6 miliardë euro janë investimet e 350 kompanive austriake. Mbi 20 000 bullgarë punojnë në kompani austriake. Situata ekonomike dhe politike në Bullgari është “inkurajuese” – kështu e..

botuar më 22-01-20 7.31.MD

Qarkullimi i Bursës Bullgare u rrit me 106 për qind në vitin 2021

Bursa Bullgare regjistroi vitin 2021 si një nga vitet më të suksesshme në historinë e saj, me një xhiro prej 819 milionë leva. Kjo paraqet një rritje prej 106 për qind krahasuar me vitin e mëparëshëm 2020, njoftojnë nga bursa. Numri i..

botuar më 22-01-20 5.35.MD
Подкасти от БНР