Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dita e reflektimit para raundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale

Foto: Ani Petrova

Si edhe e shtuna e kaluar 3 nëntor, edhe sot 20 nëntor, është dita e reflektimit, në të cilën votuesit duhet të bëjnë zgjedhjen e fundit për raundin e dytë të zgjedhjeve për president, te i cili arritën kandidatët Rumen Radev me nënpresidente Ilijana Jotova dhe Anastas Gerxhikov me nënpresidente Nevjana Miteva. Prandaj edhe agjitacioni në mbështetje të njërit ose tjetrit kandidat është i ndaluar. Nuk lejohet lajmërimi i të dhënave nga sondazhet sociologjike – duke përfshirë edhe në rrjetet sociale.

Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të drejtën e votimit e kanë 6 635 305 veta, nga të cilët në raundin e parë votuan 40.5 për qind. Kryeministri i përkohshëm Stefan Janev caktoi si shqetësues aktiviteti më 14 nëntorin dhe u bëri thirrje që njerëzit të dalin për të ushtruar të drejtën e tyre të votimit. “Le të votojnë qytetarët të dielën për çiftin presidencial, i cili sipas tyre më mirë do të kompletojë institucionin. Jini aktivë!”, tha ai.

Redaktore: Diana Cankova

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Një qendër terapeutike ofron ndihmë profesionale për të varurit nga droga

Illko Bojaxhiev dhe Zaprjan Momçillov e njohin varësinë por arrijnë të kalojnë përmes dyerve të saj të mbyllura. Sot ata qëndrojnë nga ana tjetër duke ndihmuar vëllezërit nga fati të zbulojnë çelësin drejtë lirisë së tyre. Tetëmbëdhjetë veta..

botuar më 22-01-24 10.53.PD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Hetojnë murgj në Aton për predikime kundër vaksinave Prokuroria në Selanik heton murgj në Malin e Shenjtë për shkak të agjitimit kundër vaksinimit kundër Covid-19, transmetoi korrespondentja e BNR-së në Greqi Katja Peeva. Ata predikuan,..

botuar më 22-01-21 5.16.MD
Festivali i byrekut në fshatin Banica

Byreku bullgar u njoh si një delikatesë botërore

Byreku (bullgarisht banica) është një pjatë tradicionale bullgare e bërë nga kore fine të lyera me vaj ose me gjalpë dhe mbi sipër me një përzierje vezësh, kosi dhe djathi të bardhë . Më pas koret rrotullohen. Mund të përgatitet me mbushje të..

botuar më 22-01-21 11.43.PD
Подкасти от БНР