Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria ndryshon vlefshmërinë e certifikatës së gjelbër për vaksinim

| rinovuar më 22-01-21 7.16.MD
Foto: BGNES

Certifikata e gjelbër për kursin e kryer të vaksinimit do të jetë e vlefshme për 9 muaj. Vendimi do të hyjë në fuqi më 1 shkurt dhe do të skadojë pas dozës së fundit. Ndryshimi është për shkak të një vendimi të Komisionit Evropian më 21 dhjetor të vitit të kaluar. Certifikatat e lëshuara deri më tani në Bullgari mbeten të vlefshme pa pasur nevojë të rilëshohen dhe afati i tyre do të monitorohet me aplikacionin COVID CHECK BG.

Deri më tani janë lëshuar më shumë se 1 900 000 certifikata vaksinimi. 1.5 milion prej tyre - për një vaksinim me dy doza.

Qeveria po shqyrton gjithashtu mundësinë e heqjes së certifikatës kur 60% e popullsisë vaksinohet me dy doza ose numri i shtretërve të terapisë intensive ulet në 5%.