Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria ndryshon vlefshmërinë e certifikatës së gjelbër për vaksinim

| rinovuar më 22-01-21 7.16.MD
Foto: BGNES

Certifikata e gjelbër për kursin e kryer të vaksinimit do të jetë e vlefshme për 9 muaj. Vendimi do të hyjë në fuqi më 1 shkurt dhe do të skadojë pas dozës së fundit. Ndryshimi është për shkak të një vendimi të Komisionit Evropian më 21 dhjetor të vitit të kaluar. Certifikatat e lëshuara deri më tani në Bullgari mbeten të vlefshme pa pasur nevojë të rilëshohen dhe afati i tyre do të monitorohet me aplikacionin COVID CHECK BG.

Deri më tani janë lëshuar më shumë se 1 900 000 certifikata vaksinimi. 1.5 milion prej tyre - për një vaksinim me dy doza.

Qeveria po shqyrton gjithashtu mundësinë e heqjes së certifikatës kur 60% e popullsisë vaksinohet me dy doza ose numri i shtretërve të terapisë intensive ulet në 5%.


Më shumë nga rubrika

Nënvarianti i ri i Omikron është tashmë në vendin tonë

Një nënvariant i Omikron BA.5 tashmë po qarkullon në vendin tonë, i shpallur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë si “alarmant”, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Ai mbart një mutacion që e bën koronavirusin më ngjitës dhe mund ta ndihmojë atë të..

botuar më 22-06-29 6.38.MD

Këshilli i Ministrave miratoi pozitën e vendit për propozimin e Presidencës franceze për Maqedoninë e Veriut

Këshilli i Ministrave miratoi pozitën e vendit tonë për propozimin e Presidencës franceze për qëndrim të përbashkët të Bashkimit Evropian për fillimin e negociatave me Republikën e Maqedonisë së Veriut.Ajo i përgjigjet vendimit të Kuvendit..

botuar më 22-06-29 6.27.MD

Shteti refuzoi të blinte grurë për rezervën e tij

Qeveria e dorëhequr hoqi vendimin e saj për të ndarë më shumë se 1 miliard leva për blerjen e grurit për rezervën shtetërore. “Duke pasur parasysh pritshmëritë për një korrje të re të mirë vjeshtore dhe faktin që ka sasi të mjaftueshme gruri në magazinat..

botuar më 22-06-29 5.30.MD