Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Tashmë tre ditë zjarrfikësit janë duke shuar zjarre në pjesët e larta të Parkut Natyror të Rillës

| rinovuar më 22-05-27 7.04.MD
Foto: BGNES

Pajisjet janë duke depërtuar nëpër borë pranë shtëpisë malore "Maqedonia" për t'i arritur zjarret në pjesët e larta në malin Rilla. Zjarri përfshiu 37 hektarë në një lartësi prej 1800 metrash mbi nivelin e detit.

80 zjarrfikës dhe punonjës pyjorë po luftojnë për të tretën ditë me fatkeqësinë. Kushtet në zonë janë jashtëzakonisht të vështira, ndaj nuk lejohet pjesëmarrja e vullnetarëve.  Në shuarje u përfshi edhe një helikopter.

Nuk ka rrezik për Manastirin e Rillës, pasi zjarri është në një distancë të madhe nga vendi i shenjtë, njoftuan autoritetet në Kjustendill.

Më shumë nga rubrika

Tre të katërtat e bullgarëve nën moshën 65 vjeç pa punësim të përhershëm janë në prag të varfërisë

Sipas të dhënave më të fundit të Eurostat për vitin 2020, të publikuara sot, 80për qind e bullgarëve në moshë pune deri në 65 vjeç që jetojnë në familje me aktivitet të ulët ekonomik janë në rrezik të varfërisë. Sipas këtij treguesi, vendi ynë..

botuar më 22-08-04 7.31.MD
Hristo Aleksiev

Shtabi i krizës në sektorin e energjetikës caktoi masat kryesore për të kapërcyer

Shtabi i krizës në sektorin e energjetikës, i formuar nga Kryeministri në detyrë Gëllëb Donev, mbajti mbledhjen e tij të parë. Pas përfundimit të tij, Zëvendëskryeministrit në detyrë për Politikën Ekonomike dhe Ministër i Transportit dhe..

botuar më 22-08-04 7.13.MD

Vendvotimet jashtë vendit duhet të shpallen deri më 10 shtator

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka afat deri më 10 shtator 2022, pra 21 ditë para ditës së zgjedhjeve, për të përcaktuar shtetet dhe vendet ku do të krijohen seksionet e votimit jashtë shtetit. Kjo u bë e ditur në mbledhjen e sotme të..

botuar më 22-08-04 6.57.MD