Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria është ndër 5 vendet me inflacionin më të lartë në BE

Foto: Pixabay

Në maj, inflacioni në Bashkimin Evropian shënoi një rekord të ri dhe arriti në 8.8 për qind në bazë vjetore, raportoi Eurostat, cituar nga BTA. Vetëm në eurozonë inflacioni është 8.1 për qind. Si rezultat i krizës në Ukrainë, në 14 vende të BE-së, inflacioni vjetor në maj ishte më i lartë se mesatarja në mbarë Bashkimin Evropian. Përsa i përket kostos së jetesës, Bullgaria është në vendin e pestë me 13.4 për qind në bazë vjetore, pas Estonisë (20.1 për qind), Lituanisë (18.5 për qind), Letonisë (16.8 për qind) dhe Republikës Çeke (15.2 për qind). Të dhënat janë sipas Indeksit të Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit (HICP). Më 15 qershor, statistika jonë kombëtare evidentoi një përshpejtim të inflacionit vjetor në 15.6 për qind në muajin maj. Në 13 vende të BE-së, inflacioni për të njëjtën periudhë ishte i barabartë ose më i ulët se mesatarja në mbarë BE-në, me nivelet më të ulëta në Maltë dhe Francë (5.8 për qind).


Më shumë nga rubrika

Zëvendëskryeministri teknik Atanas Pekanov

Priten fondet e para evropiane për rimëkëmbjen dhe inovacionin

Mjetet e para sipas Planit të Rimëkëmbjes priten këtë vjeshtë, tha zëvendëskryeministri i qeverisë teknike për fondet evropiane Atanas Pekanov për Nova TV. Ato do të jenë 1.3 miliardë euro dhe Bullgaria do t'i kërkojë deri në fund të gushtit. Brenda..

botuar më 22-08-08 10.51.PD

Në afërsi të qytetit të Pazarxhikut do të ndërtohet një fabrikë për konstruksione betoni

Brenda 3 muajve të ardhshëm pranë Pazarxhikut do të ndërtohet një impiant i ri teknologjik për konstruksione betoni. Ai do të mbulojë nevojat bazë të biznesit për strukturat e betonit të përforcuar të parapërgatitur që janë kyçe për nevojat e prodhimit..

botuar më 22-08-05 3.29.MD

Një prodhues i fenerëve po zgjeron bazën e tij në Plovdiv

Një kompani turke, prodhuese e fenerëve për disa prej markave më të famshme të makinave në botë, investoi 10 milionë euro në fabrikën e saj të re, të dytë në qytetin Plovdiv. 4 milionë nga shuma janë të ndarë për blerjen e makinerive në të. Zona e re..

botuar më 22-07-30 7.35.PD