Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Bisedë nga e kaluara” - një koncert me vepra të pa publikuara të muzikantit bullgar Millço Leviev

Millço Leviev
Foto: Ani Petrova

Veprat e pabotuara të pianistit dhe kompozitor të njohur të xhazit Millço Leviev, i cili ndërroi jetë tri vjet më parë, do të prezantohen para publikut në një koncert nga platforma “Skena e Dhomës Plovdiv”. Në këtë veprimtari do të marrin pjesë muzikantë të famshëm nga Bullgaria dhe Greqia - vendi ku Millço Leviev jetoi në vitet e tij të fundit. Dallohet prania e Anton Donçev – piano dhe Llakis Tzimkas – kontrabas. Iniciativa për koncertin vjen nga i ftuari nga Greqia, i cili edhe më sot ruan frymëzim dhe kujtime nga takimet e shumta me Millço Leviev në vendlindjen e tij Selanik. Një pjesë të punës së tij të mbledhur në albumin “Bisedë nga e kaluara” ia kushtoi veçanërisht xhaz muzikantit bullgar. Ai përmban vepra për kontrabas dhe piano, shumë prej të cilave korrespondojnë me krijimtarinë e Millço Leviev. Veprat do të prezantohen për herë të parë para publikut bullgar më 23 tetor në një nga hapësirat e reja kulturore të Plovdivit Culture Hotspot Milcho Leviev - Shtëpia “Ivan Çernozemski” në lagjen e vjetër.

Le të kujtojmë muzikantin, kompozitor, aranzhues dhe pianist me famë botërore Millço Leviev me një nga intervistat e tij për Radio Bullgarinë nga tetori 2014:

Përpilues: Gergana Mançeva

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova


Më shumë nga rubrika

Grupi a cappella “Spectrum” po viziton bullgarët në Luksemburg

Në prag të festës sonë kombëtare më 3 mars, grupi a cappella “Spectrum” do të mbajë një koncert në Luksemburg. Ftesa erdhi nga Klubi Kulturor "Gajdja" - një vend i njohur si punishtja për ngjarje dhe kulturë bullgare për miqtë nga afër dhe larg...

botuar më 24-03-01 8.15.PD

Një koncert i përbashkët i koreve të fëmijëve të radiove publike të Bullgarisë dhe Rumanisë

Koret e fëmijëve të radiove publike të Bullgarisë dhe Rumanisë do të mbajnë për herë të parë një koncert të përbashkët në Bukuresht më 29 shkurt. Aktiviteti është pjesë e Programit të Bashkëpunimit Ndërkombëtar mes dy mediave dhe i kushtohet arritjeve..

botuar më 24-02-29 8.20.PD

Me një koncert të këngëtares Mimi Ivanova fillon Java e Kulturës Bullgare në Australi

Me një koncert të këngëtares bullgare Mimi Ivanova më 27 shkurt fillon Java e Kulturës Bullgare në Australi. Me një sërë ngjarjesh kulturore dhe argëtuese komuniteti bullgar në këtë vend të largët do të shënojë Festën Kombëtare të Bullgarisë - 3..

botuar më 24-02-27 8.10.PD