Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kabineti propozoi zgjatjen e efektit të Buxhetit 2022

Këshilli i Ministrave
Foto: Ani Petrova

Kabineti i propozon parlamentit të zgjasë veprimin e të ashtuquajturit ligj shtesë të Buxhetit për vitin 2022 deri në miratimin e një kuadri financiar tërësisht të ri për vitin aktual, njoftoi shërbimi për shtyp i qeverisë. Projektligji i propozuar do të sigurojë stabilitet dhe mundësinë e financimit të sistemeve dhe zbatimin e funksioneve të tyre shtetërore dhe publike deri në miratimin e Buxhetit 2023, shton kabineti. Sipas propozimit, ndryshimet sigurojnë pagesën e asistencave dhe kostove të tjera që lidhen me sigurinë, jetën dhe shëndetin e njerëzve. Ofrohet një mundësi për financimin e investimeve të përfshira në Planin Kombëtar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë për shkak të proceseve inflacioniste. Për momentin, efekti i Buxhetit 2022 është i shtyrë deri më 10 qershor. Nuk ka gjasa që deri atëherë deputetët të miratojnë Buxhetin e vitit 2023, që do të thotë se pas kësaj date shteti nuk do të mund të paguajë.Më shumë nga rubrika

Parashikimi i motit për fundjavën

Të shtunën temperaturat minimale do të jenë nga 10 deri në 15°, në Sofje – 11°. Gjatë ditës do të jetë kryesisht me diell. Vlerat maksimale do të jenë nga 24 në 29°, në kryeqytet - 24°. Do të jetë me diell përgjatë bregdetit të Detit të..

botuar më 23-09-29 5.53.MD

Nikollaj Denkov: Centralet e qymyrit do të punojnë deri në vitin 2038

Plani për një tranzicion të drejtë u miratua nga qeveria dhe do t’i dërgohet Komisionit Evropian nesër, pasi një vonesë do të çonte në humbje prej miliarda levash. Këtë e bënë të ditur kryeministri Nikollaj Denkov dhe ministri i financave Asen..

botuar më 23-09-29 5.32.MD

Konventa e Stambollit, e pa ratifikuar nga Bullgaria, bëhet e detyrueshme për BE-në

Edhe pse nuk është ratifikuar në nivel kombëtar nga gjashtë vende, përfshirë Bullgarinë, Konventa e Stambollit hyn në fuqi në të gjithë Bashkimin Evropian më 1 tetor, njoftoi Komisioni Evropian.Vendet anëtare, edhe nëse nuk e kanë ratifikuar atë,..

botuar më 23-09-29 4.44.MD