Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mbetet në krye për sa i përket besimit tek audienca bullgare

Foto: Georgi Nejkov, BNR

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është edhe këtë vit media kombëtare në të cilën bullgarët kanë më shumë besim, sipas Digital News Report për vitin 2023 të Institutit Reuters për Kërkimet e Gazetarisë në Universitetin e Oksfordit.

Pjesa më e madhe e bullgarëve - 59% - i besojnë lajmeve të BNR. Me të njëjtin rezultat, Televizioni Kombëtar Bullgar (BNT) renditet pas BNR, por pesha e mosbesimit ndaj BNT është 20%, krahasuar me 18 për qind të treguesit për BNR.

Në renditjen për arritjen tek audienca, BNR është në vendin e 8-të. Në renditjen për arritjen e audiencës online, faqja e BNR është në vendin e 12-të dhe ndiqet çdo javë nga 11% e audiencës. 76% e bullgarëve tregojnë se burimet e tyre kryesore të lajmeve janë në internet, por besimi i tyre në lajmet në përgjithësi është i ulët, thotë raporti. 

Më shumë nga rubrika

Aleksandër Georgiev

Në Kuvendin Popullor u hap një ekspozitë bamirësie kushtuar fëmijëve me autizëm

"Me dashuri për ngjyrat" e autorit të ri Aleksandër Georgiev është një ekspozitë bamirëse për mbështetjen dhe zhvillimin personal të fëmijëve me autizëm, njoftoi BTA. Në hapjen e saj në Sallën e Mermerit të Kuvendit Popullor, autori u uroi..

botuar më 24-02-14 5.10.MD

Direktiva "E drejta e riparimit": a po vjen fundi i modelit "merr, bën, hedh"

Në të ardhmen, do të jetë shumë më e lehtë dhe më e lirë të riparojmë pajisjet tona shtëpiake, madje edhe telefonat inteligjentë, në vend që të blejmë të reja dhe më të shtrenjta - kjo garantohet nga legjislacioni i ri evropian. Në vend të një garancie..

botuar më 24-02-14 1.35.MD

Një vit nga tërmeti shkatërrues në Turqi - një histori e pikëllimit dhe shpresës së viktimave të rajonit Hataj – pjesa e dytë

Reportazhet e gazetares së Radio Bullgarisë Sevda D yqanxhi nga zonat më të prekura të Turqisë, një vit pas tërmetit shkatërrues të 6 shkurtit 2023, vazhdojnë me një bisedë për shpresën dhe mirënjohjen pas shpëtimit. Sevda hyn edhe në disa nga..

botuar më 24-02-14 7.30.PD