Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mbështet fushatën e WWF kundër prerjeve të paligjshme

Foto: wwf.bg

Më shumë se ¼ e prerjeve në Bullgari, ose 1.7 milion metra kub, janë jashtë fushëveprimit të ligjit, sipas një raporti të Organizata për Mbrojtjen e Natyrës WWF. Sipas një studimi që bëhet çdo 4 vjet, prerjet e paligjshme sjellin të ardhura të fshehura mbi 50 milionë euro në vit. Veçmas, pyjet nuk mund të kryejnë funksionet e tyre të mbrojtjes së mjedisit, ruajtjes së ujit dhe përforcuese, dhe zona të tëra mbeten pa ajër dhe ujë të pastër. Prerje ilegale ka edhe në tri parqet kombëtare – “Rilla”, “Pirin” dhe “Ballkani Qendror”, paralajmërojnë ekologët. Druri për ngrohje zë pjesën më të madhe të prerjeve të paligjshme. Kjo është arsyeja pse WWF inkurajon një kalim gradual drejt një ekonomie me karbon të ulët. WWF gjithashtu shpall një fushatë "Dhuro Natyrën". Për të ardhmen tonë”, qëllimi i së cilës është për të ndihmuar në tejkalimin e problemit të prerjeve të paligjshme. Dhe Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është partnere në këtë fushatë.Më shumë nga rubrika

Fëmijët thurin verore në muzeun më të ri në Kazanllëk "Ahinora"

Gjatë fundjavës, të vegjlit nga qyteti i Kazanllëk mund të marrin pjesë në punëtorinë e Veroreve (Martenici), të organizuar nga muzeu më i ri në Kazanllëk "Ahinora", i cili është degë e Galerisë së Arteve të qytetit. Mikpritësit ftojnë të gjithë fëmijët..

botuar më 24-02-24 9.15.PD

Dy vjet pas fillimit të luftës në Ukrainë – po rritet numri i skeptikëve

Kanë kaluar dy vjet nga ai mëngjes shkurti i vitit 2022, i cili ndryshoi jetën në Evropë dhe më gjerë dhe bëri një ridemensionim të marrëdhënieve në një sërë sferash midis Botës dhe Federatës Ruse. Megjithatë, në rreshtat e mëposhtëm, nuk do të..

botuar më 24-02-24 7.30.PD

Pikturat digjitale të një gruaje bullgare u ulën 384 000 km larg Tokës

Dy piktura digjitale të artistes bullgare Sillvija Stratieva zbarkuan në Hënë, të transportuara nga anija kozmike “Odiseu”. Ato janë pjesë e projektit “Kodi i Hënës”, tha ajo për Faktor.bg. Anija kozmike “Odiseu”, e ndërtuar dhe e operuar nga..

botuar më 24-02-23 12.41.MD