Programi i ditës

Zgjedhjet lokale

Më 29 tetor 2023, bullgarët zgjedhin pushtetin e ri vendor - kryetarë bashkie dhe këshilltarë bashkiakë. Të drejtë vote kanë pak më shumë se 6 milionë e 48 mijë votues. Në këtë rubrikë do të gjeni informacion të përgjithësuar, komente dhe analiza për zgjedhjet lokale në Bullgari.

Vasill Terziev

Vasill Terziev u betua si kryetar i Bashkisë së Kryeqytetit

Kryetari i ri i Sofjes, Vasill Terziev, kryetarët e rajoneve dhe këshilltarët bashkiakë u betuan para Këshillit Bashkiak të Sofjes. Sesioni i parë i parlamentit të ri të qytetit u hap nga guvernatorja rajonale e kryeqytetit, Vjara Todeva, e..

botuar më 23-11-13 11.26.PD

Mospjesëmarrja në zgjedhje - rezistenca pasive e 60 për qind të bullgarëve

Zgjedhjet lokale që përfunduan pak ditë më parë në Bullgari treguan nivele të reja, ndonjëherë tronditëse, apatie në lidhje me mjetin kryesor me të cilin qytetarët mund të ndikojnë në proceset politike në vend - të drejtën e tyre për të votuar sipas..

botuar më 23-11-09 2.55.MD
Kryeministri Nikollaj Denkov

Pas 5 muajsh qeverisje, kryeministri iu përgjigj pyetjeve të qytetarëve

Fakt është se Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) nuk ia doli mirë kësaj radhe me zhvillimin e zgjedhjeve. Duhet kërkuar një ndryshim në përbërjen e KQZ-së. Këtë duhet ta bëjë parlamenti. Kështu tha kryeministri Nikolaj Denkov në përgjigjet e tij..

botuar më 23-11-08 11.14.PD
Vasill Terziev

Kryetari i ri i bashkisë së Sofjes do të bashkëpunojë për çmontimin e Monumentit të Ushtrisë Sovjetike

Monumenti i Ushtrisë Sovjetike duhet të shkojë në Muzeun e Artit Socialist , në Buzlluxha , ose kudo që vendoset të zhvendoset, tha kryetari i ri i kryeqytetit Vasill Terziev, në përgjigje të pyetjes së një gazetari. Ai shtoi se bashkia do të..

botuar më 23-11-07 2.56.MD
Kryetarët e rinj të Sofjes dhe Varnës – Vasill Terziev dhe Bllagomir Kocev

Ndryshim në menaxhimin e dy prej tre qyteteve më të mëdha në Bullgari

Pas 18 vitesh dominim të GERB-it, në krye të kryeqytetit do të qëndrojë një person nga një forcë tjetër politike. Megjithatë, raundi i dytë i votimit në Sofje përfundon me një dallim shumë të vogël mes dy kandidatëve, ose thënë me fjalë të tjera, vetëm..

botuar më 23-11-06 4.43.MD
Vanja Grigorova

Vanja Grigorova do të kundërshtojë në gjykatë rezultatet e zgjedhjeve për kryetar bashkie në Sofje

"Na mbeti pak për ta mundur koalicionin tjetër. Kundër nesh u shfrytëzuan të gjitha fuqitë, financiare, menaxheriale, duke përfshirë edhe resurset teknike në dispozicion të formacionit politik PP-DB dhe GERB-SDS". Kështu komentoi Vanja Grigorova..

botuar më 23-11-06 4.14.MD
Vasill Terziev

Vasill Terziev: Do të dëshmojmë se mund të qeverisim në mënyrë transparente

“Duhet të dëshmojmë se përveç fitimit të zgjedhjeve, mund të qeverisim edhe me dinjitet dhe transparencë. Kështu tha Vasill Terziev, i nominuar nga “Po e vazhdojmë ndryshimin – Bullgaria Demokratike (PP-DB) dhe “Shpëto Sofjen”, pasi rezultatet e..

botuar më 23-11-06 3.09.MD

Rezultatet e raundit të dytë të votimit vendor me protokolle 100% të përpunuara

Rezultatet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, me 100 për qind të protokolleve të përpunuara zgjedhore në Sofje në orën 07:00, tregojnë se Vasill Terziev nga koalicioni "Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike - Shpëtoni Sofjen" merr..

rinovuar më 23-11-06 11.46.PD
Kornelija Ninova

Liderja e BSP: Modeli GERB po prishet

Partia Socialiste Bullgare (BSP) ka kryebashkiakë të saj në katër qytete rajonale - Ruse, Shumen, Razgrad dhe Silistra. Kjo u bë e ditur në një konferencë nga kryetarja e BSP-së, Kornelija Ninova. Sipas saj, BSP dhe Lëvizja për të Drejtat dhe..

botuar më 23-11-05 11.01.MD
Bojko Borisov

Bojko Borisov: Tashmë kemi një formacion të ri - të partive që e mbështesin Rusinë

Rezultatet e këtij votimi lokal kanë treguar se tashmë ka një formacion të ri - nga "partitë që e mbështesin Rusinë dhe Putinin. Këto janë “Po e vazhdojmë ndryshimin (PP-DB) dhe “Vëzrazhdane”. Kjo u bë e ditur në një konferencë për shtyp nga kreu i..

botuar më 23-11-05 10.49.MD