С "Хоризонти" към връх Велийца в Родопите

В това издание ще се изкачим до 1600 метра надморска височина, да достигнем близо до връх Велийца в Родопите. Там ще ни заведе планинският водач Васил Тодев, който е сред главните организатори за изграждането на нов, модерен и подходящ за зимата заслон..

публикувано на 20.11.20 в 09:21

Когато тръгнете за Иран, оставете всички предрасъдъци

Пътуваме нa изток, към земята на персите. "Когато тръгнете за Иран, оставете всички предрасъдъци", казва Стефан Бояджиев, който ни сподели своите впечатления от обиколката си из няколко ирански града. За колосалните джамии, шарените базари, занаятите и..

публикувано на 16.10.20 в 09:04

"Хоризонти" нависоко в Централен Балкан

Пътуваме до природен парк Централен Балкан. Наш водач там ще бъде Димо Колев. Освен за запомнящи планински трасета ще коментираме петицията за възстановяване на маршрути и за забрана на автомобилите да навлизат в границите на парка. В момента дори високите..

публикувано на 09.10.20 в 09:22

В "Хоризонти" изследваме Черноморие 2020

В предаването за туризъм и приключения ще ви представя забавен поглед към изминалия летен сезон по родното Черноморие. Изследовател в днешното издание ще бъде изявеният варненски сърфист и гмуркач Кристиян Ивковски. С ъс своята половинка той влезе в..

публикувано на 02.10.20 в 09:42

С "Хоризонти" пътуваме към Судан

Радиопътешествието ни днес води към колоритната Африка. "Судан не е това, което си представят повечето от нас - ни разказва Емилия Милушева - преди години Хартум бе най-спокойния град и можех да излизам сама през ноща. А децата вървят с километри сами, за..

публикувано на 25.09.20 в 08:45

Диана Чавдарова, или как да преодолееш страха с околосветско пътешествие

Диана Чавдарова стана известна у нас след като направи околосветско пътешествие за 53 дни. При това тя не е професионален пътешественик, с каквито вече съм ви запознавал. Диана сама е планирала и организирала пътуването си само за 3 седмици. Затова тя е..

обновено на 19.03.20 в 14:55
Снимка: worldofvera.com

"Хоризонти" при белите мечки с Вера Александрова

Ако ви липсва зимата във Варна, ще пресъздадем това усещане в предването за туризъм и приключения "Хоризонти". Завийте се добре, защото ни очаква едно наистина студено място на хиляди километри от нас. Знаете ли къде може да видите бели мечки и бели..

обновено на 13.02.20 в 15:54

С "Хоризонти" на чай от Китай

В това издание на "Хоризонти" ви представям не просто идея за пътуване или поредната дестинация, а емоция неподвластна на времето. Заедно със специален гост се пренасяме далеч на изток - в Китай. И не само това, а ще научим много за китайската чаена..

обновено на 14.03.19 в 09:22

С "Хоризонти" в света на китоподобните

Световният ден на китовете се отбелязва на 17и февруари от 1980 г. на Хавайските острови, защото именно там гърбатите китове прекарват зимните месеци. Само след няколко месеца те ще изминат 2800 мили до Аляска, а за новородените това ще е първи преход. След..

обновено на 20.02.19 в 10:20

Кристиян Ивковски: Хванах морена и ми казаха, че съм луд!

Кристиян Ивковски е известен варненски любител на силните усещания. Популярен е като многократен национален шампион по сърф, любител на моржуването и подводния риболов. Този път ни гостува, за да сподели емоциите си от новогодишно..

публикувано на 29.01.19 в 13:03