"Хоризонти" в Ню Йорк и Ел Ей - нещо различно от блясък и лукс

Не винаги нашите очаквания и мечти за конкретно място за почивка съвпадат с релаността. Ще погледнем през малко по-критичен поглед към популярни дестинации. Ще пътуваме до САЩ, а наш водач ще бъде поддържащата свой травел блог Ивелина Пиралкова. Оказва се,..

публикувано на 19.02.21 в 09:54

С "Хоризонти" към графство Кент

В предаването за туризъм и приключения гостуваме във Великобритания на Анджела Димитрова. Тя ще ни разкаже за графство Кент, където живее повече от 10 години. Както във Варна, така и там малкото сняг тези дни не успява да прмени пейзажа. В селските..

публикувано на 12.02.21 в 10:06

Пътуваме към света на персите

Ще погледнем на Изток, към пейзажа от приказките на 1001 нощ. Ще се впуснем дълбоко в персийската действителност, защото пътуваме към Иран с умелия разказвач на своите спомени Стефан Бояджиев. Преди време той направи дълга обиколка в тази огромна..

публикувано на 14.01.21 в 18:00

С "Хоризонти" към виртуален Китай

Българската китаистка Силвия, известна като Лин Лин организира виртуално пътшествие до любимата и страна. Дни преди старта на виртуалния тур тя събра няколко хиляди последователи в мрежата. В аванс тя разказа само за слушателите на туристическото ни..

публикувано на 04.12.20 в 08:54

С "Хоризонти" към връх Велийца в Родопите

В това издание ще се изкачим до 1600 метра надморска височина, да достигнем близо до връх Велийца в Родопите. Там ще ни заведе планинският водач Васил Тодев, който е сред главните организатори за изграждането на нов, модерен и подходящ за зимата заслон..

публикувано на 20.11.20 в 09:21

Когато тръгнете за Иран, оставете всички предрасъдъци

Пътуваме нa изток, към земята на персите. "Когато тръгнете за Иран, оставете всички предрасъдъци", казва Стефан Бояджиев, който ни сподели своите впечатления от обиколката си из няколко ирански града. За колосалните джамии, шарените базари, занаятите и..

публикувано на 16.10.20 в 09:04

"Хоризонти" нависоко в Централен Балкан

Пътуваме до природен парк Централен Балкан. Наш водач там ще бъде Димо Колев. Освен за запомнящи планински трасета ще коментираме петицията за възстановяване на маршрути и за забрана на автомобилите да навлизат в границите на парка. В момента дори високите..

публикувано на 09.10.20 в 09:22

В "Хоризонти" изследваме Черноморие 2020

В предаването за туризъм и приключения ще ви представя забавен поглед към изминалия летен сезон по родното Черноморие. Изследовател в днешното издание ще бъде изявеният варненски сърфист и гмуркач Кристиян Ивковски. С ъс своята половинка той влезе в..

публикувано на 02.10.20 в 09:42

С "Хоризонти" пътуваме към Судан

Радиопътешествието ни днес води към колоритната Африка. "Судан не е това, което си представят повечето от нас - ни разказва Емилия Милушева - преди години Хартум бе най-спокойния град и можех да излизам сама през ноща. А децата вървят с километри сами, за..

публикувано на 25.09.20 в 08:45

Диана Чавдарова, или как да преодолееш страха с околосветско пътешествие

Диана Чавдарова стана известна у нас след като направи околосветско пътешествие за 53 дни. При това тя не е професионален пътешественик, с каквито вече съм ви запознавал. Диана сама е планирала и организирала пътуването си само за 3 седмици. Затова тя е..

обновено на 19.03.20 в 14:55