С "Хоризонти" към катедралата в Улм

Днес оставаме в Европа и се впускаме в дебрите на културно -историчесия туризъм. Ще научите повече за една от най-високите катедрали в света. Ще бъдем в германския град Улм, а там наш водач ще бъде Камен Костакиев, пътшественик с много опит, знания и..

публикувано на 03.06.22 в 09:02

С "Хоризонти" плаваме към Додеканезите

Настъпва сезонът, в който все по-често се обръщаме към морето. Ще ви представя пътуващия художник-маринист Светозар Арнаудов-Зари. В последните години той не се задържа дълго у нас. След като сбъдва мечтата си да има собствена яхта събира впечатления..

публикувано на 20.05.22 в 08:44

С "Хоризонти" към Царството на зелениката

Днес ще ви разкрия Царството на зелениката. Това е една колкото лесна, толкова и уникална екопътека в Странджа. Зелениката е ендемичен вид, съществуващ на нашата планета милиони години, а единственото време, в което може да се види как цъфти е втората..

публикувано на 13.05.22 в 08:42

С "Хоризонти" към възобновените маршрути в Странджа

Ще се разходим из Странджа планина, а поводът е не само подходящото пролетно време, но и поредната инициатива за почистване и маркиране на туристически маршрути там, към която всеки може да се присъедини. Според ТД "Насам натам" какво по-подходящо време за..

публикувано на 29.04.22 в 08:28

С "Хоризонти" към древния Кум

Днес ще бъдем на изток, за да се докоснем до свещено за шиитите място. Отиваме към иранския град Кум, известен не само само с персийските килими, но и гробницата на Фатима Масуме, станала причина за изграждането на една от най-големите джамии в света. Там..

публикувано на 01.04.22 в 10:00

С "Хоризонти" ще уловим Северното сияние

Днес ще опитаме да уловим танца на Северното сияние. Пътуваме отвъд полярния кръг заедно с фотографа Георги Петров, който сбъдна една от мечтите си да запечата за историята пречупването на светлината над норвежкия хоризонт. Как се организира пътуване за..

публикувано на 25.03.22 в 08:43

С "Хоризонти" откриваме екстремния туризъм

Днес обръщаме внимание на екстремните форми на туризма. Гостува ни Пламен Петков, известен със своите завидни постижения по трудни и опасни маршрути. От него ще научим как се преодоляват планински върхове с колело на гръб и как за броени дни може да изминем..

публикувано на 18.03.22 в 10:13

С "Хоризонти" отново на изток

Поглеждаме на изток, ще пътуваме до сурови и труднодостъпни места като Синдзян на територията на Китай. Там наш водач ще бъде българският приключенец Красен Желязков. А с наближаването на пролетта и началото на активния сезон за пътуване, мерките, свързани..

публикувано на 11.03.22 в 09:16

С "Хоризонти" към швейцарските Алпи

Както във Варна ходим на плаж през лятото, така швейцарците карат ски през зимата. Ще гостуваме в страната на шоколада, ски пистите и развитата икономика Наш водач в района на Цюрих ще бъде Олга Добрева. Слушайте предаването за туризъм и приключения..

публикувано на 04.03.22 в 10:23

Хоризонти на 25.02 - как се снима изгрев и залез от върховете

В предаването за туризъм и приключения ще се насладим на родните планини. Ще ви разкажем какво е да погледнеш отвисоко и по-точно - да запечаташ за историята невероятните изгреви и залези, които огряват българските планински масиви. Изглежда като обикновено..

публикувано на 25.02.22 в 09:18