Бавария - исторически маршрути и атракции

Българката Цветомира Рашкова с многостранни интереси и познания, сред които и пътешествията, живее в Швейцария и както сподели напоследък често прескача до съседна Германия и по-точно до Бавария. И приканва да направим същото, като сред причините са..

обновено на 15.02.24 в 14:02

Шри Ланка - да се усмихнеш на живота

Харесва ми да пътешествам из екзотични места и да предизвиквам себе си на изпитания, които ми носят удовлетворение, душевен мир и много красота.  Влече ме към тях някаква скрита сила. А може да е просто най-обикновено его, но е факт, че търся приключения в..

обновено на 25.01.24 в 17:57

Моретон - пясъчният рай на Австралия

Моретон е третият по големина пясъчен остров в света, намиращ се на югоизточния бряг на Куинсланд, Австралия. Популярен още като зловещия остров от игралния филм Скуби Ду, както и като дом на корабните отломки в близост до градчето Тангалома. Те са една от..

обновено на 18.01.24 в 16:45

Рибовил - средновековна коледна приказка

В навечерието на Коледа опитваме да усетим духа на празника така както се провежда в областта Елзас. В предването за туризъм и приключения "Хоризонти"  Атанас Деспов, който описва своите пътешествия в блога си The Traveler, ни споделя своите преживявания от..

обновено на 22.12.23 в 20:19

Патагония - където се срещат стихии и океани

Гинка Желязкова е варненски пътешественик с опит в доста държави. Наскоро тя осъществи една от мечтите си - да достигне до Огнена земя, онази най-отдалечена част от Патагония. Дали предизвикателството да се изправиш срещу суровата природа е само за добре..

обновено на 20.12.23 в 10:24

Хунджераб - да изкачиш света с мотоциклет

На прохода Хунджераб се намира най-високо разположения граничен пункт в света – 4,693 м.н.в.  Магистралата Каракорум е най-високият изобщо асфалтиран международен път в света и свързва Пакистан и Китай – от град Хасан Абдал в пакистанската провинция..

обновено на 30.11.23 в 12:37

Остров Скай - безкрайно красиво, диво, сурово

Остров Скай изплува за нас от британската мъгла чрез разказа на Милкана Петрова. Тя гостува на предването за туризъм и приключения "Хоризонти" след кратка, но завладяваща визита до Шотландия. Ако преодолеем вятъра, ще се изправим пред безкрайно красиво,..

обновено на 23.11.23 в 13:57

Сирия - една сбъдната мечта

В предаването за туризъм и приключения "Хоризонти" ни гостува Албена Рошкова, която сбъдна своята мечта да посети Сирия. В момента не е възможно самостоятелно да пътувате в страната, а само с помощта на агенция. Албена сподели, че е имала страхотен..

обновено на 16.11.23 в 12:10

Нови пазар в Сърбия - където всички се познават и такситата нямат нужда от адрес

Варненският оператор и фотограф Александър Георгиев гостува на предаването за туризъм и приключения "Хоризонти" като ни представи една доста непозната и интересна дестинация - сръбския Нови Пазар. Градът е известен като обединение на мюсюлмани и..

обновено на 09.11.23 в 11:37

Милена Радева: Държавите със "стан" си приличат само по имената

Милена Радева е български пътешественик, която наскоро се завърна от почти едномесечно преживяване в пет държави от Централна Азия и гостува на "Хоризонти". Освен чисто географски, тези страни са обединени не само от наставката "стан" в имената си, но и..

обновено на 02.11.23 в 10:08