С "Хоризонти" към Осмар и други позабравени места

Днес оставаме на родна територия. В България има много места, забулени в мистичната си история, чийто произход и обяснение най-вероятно никога няма да научим напълно. И може би в това се крие техният чар. Ще посетим скалния феномен Окото на Осмар, ще..

публикувано на 25.06.21 в 09:24

С "Хоризонти" към Албания и срещу предубежденията

Ще пътуваме към дестинация, която въпреки пандемичните условия е свалила до минимум мерките и ограниченията. Но не това е голямата причина да посетим Албания. За великолепните планини, адриатическите плажове и сърдечните местни хора ни разказва Мария от..

публикувано на 04.06.21 в 09:04

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като..

публикувано на 16.04.21 в 10:28

С "Хоризонти" през пясъците на Йордания до Мъртво море

Пролетта е идеалният сезон за следващата ни дестинация. Ще бъдем в земя с древна история, изпълнена с дъх на бадемов цвят, червени анемонии и гордеещата се с изяществото на черния ирис. Радиопътешествието ни ще ви отведе до пясъците на пустинята и до..

публикувано на 09.04.21 в 09:05

Великден в Рим с "Хоризонти"

Католическата общност по целия свят отбелязва Великден тази неделя. Затова ние ще бъдем близо до седалището на Светия отец в Рим. Кой всъщност ще може да види папата тази година ще разкаже Свилена Георгиева специално за нас от Вечния град. Слушайте..

публикувано на 02.04.21 в 09:29

В "Хоризонти" за първа пролет към Врачанския Балкан

Идва пролетта, макар тук край морето традиционно ще усетим това  малко по-късно от вътрешността на страната. Много от планинските водачи вече подготвиха своите турове, с които да се порадваме на зелнина, чист въздух и приятни преживявания далеч извън..

публикувано на 26.03.21 в 09:11

С "Хоризонти" към френска Каталуния

В предаването за приключения и пътешествия ще посетим една от най-предпочитаните от туристите държави - Франция. В основа на разговора с две млади дами поставяме изкуството. Защото ще бъдем на място, което ще ни върне стотина години назад, място дало..

публикувано на 19.03.21 в 08:52

"Хоризонти" в Ню Йорк и Ел Ей - нещо различно от блясък и лукс

Не винаги нашите очаквания и мечти за конкретно място за почивка съвпадат с релаността. Ще погледнем през малко по-критичен поглед към популярни дестинации. Ще пътуваме до САЩ, а наш водач ще бъде поддържащата свой травел блог Ивелина Пиралкова. Оказва се,..

публикувано на 19.02.21 в 09:54

С "Хоризонти" към графство Кент

В предаването за туризъм и приключения гостуваме във Великобритания на Анджела Димитрова. Тя ще ни разкаже за графство Кент, където живее повече от 10 години. Както във Варна, така и там малкото сняг тези дни не успява да прмени пейзажа. В селските..

публикувано на 12.02.21 в 10:06

Пътуваме към света на персите

Ще погледнем на Изток, към пейзажа от приказките на 1001 нощ. Ще се впуснем дълбоко в персийската действителност, защото пътуваме към Иран с умелия разказвач на своите спомени Стефан Бояджиев. Преди време той направи дълга обиколка в тази огромна..

публикувано на 14.01.21 в 18:00