Диана Чавдарова, или как да преодолееш страха с околосветско пътешествие

Диана Чавдарова стана известна у нас след като направи околосветско пътешествие за 53 дни. При това тя не е професионален пътешественик, с каквито вече съм ви запознавал. Диана сама е планирала и организирала пътуването си само за 3 седмици. Затова тя е..

обновено на 19.03.20 в 14:55
Снимка: worldofvera.com

"Хоризонти" при белите мечки с Вера Александрова

Ако ви липсва зимата във Варна, ще пресъздадем това усещане в предването за туризъм и приключения "Хоризонти". Завийте се добре, защото ни очаква едно наистина студено място на хиляди километри от нас. Знаете ли къде може да видите бели мечки и бели..

обновено на 13.02.20 в 15:54

С "Хоризонти" на чай от Китай

В това издание на "Хоризонти" ви представям не просто идея за пътуване или поредната дестинация, а емоция неподвластна на времето. Заедно със специален гост се пренасяме далеч на изток - в Китай. И не само това, а ще научим много за китайската чаена..

обновено на 14.03.19 в 09:22

С "Хоризонти" в света на китоподобните

Световният ден на китовете се отбелязва на 17и февруари от 1980 г. на Хавайските острови, защото именно там гърбатите китове прекарват зимните месеци. Само след няколко месеца те ще изминат 2800 мили до Аляска, а за новородените това ще е първи преход. След..

обновено на 20.02.19 в 10:20

Кристиян Ивковски: Хванах морена и ми казаха, че съм луд!

Кристиян Ивковски е известен варненски любител на силните усещания. Популярен е като многократен национален шампион по сърф, любител на моржуването и подводния риболов. Този път ни гостува, за да сподели емоциите си от новогодишно..

публикувано на 29.01.19 в 13:03

Петър Ванев: Тихоокеанският хребетен път не е живописна пътека...

Петър Ванев е млад пътешественик, който се е насочил към покоряването на така наречената Тройна корона - трите най-дълги класически пешеходни маршрута на САЩ. В изминалите 2 години той преодоля Тихоокеанския хребетен път и Апалачката пътека. Единственият..

публикувано на 15.01.19 в 13:32

Жоел Максимилиано: Ако обичаш природата, трябва да посетиш Ангола

Жоел Максимилиано е студент във Военноморското училище "Н.Вапцаров" във Варна. Той е от Ангола и почти половин година живее тук. Обича да общува и да представя своята култура. Заедно с  Мария Баджакова от Младежка фондация "Аморфа"  Жоел гостува на..

обновено на 12.12.18 в 09:04

Зелено, зелено, много зелено - "Хоризонти" на Корфу с Нина Илиева

Зелено, зелено, много зелено. Това е един много красив остров. За разлика от повечето неща, които срещаме в ежедневието си там всичко е непокътнато. Така описва Корфу варненската пътешественичка и фотограф Нина Илиева. Корфу или Керкира от гръцки,..

публикувано на 03.11.18 в 16:59

Хоризонти на 15.06.2018

Ще навлезем далеч навътре в океана. Ще се реем из Атлантика, за да достигнем до Мадейра и до Азорските острови. А там ни очаква едно неповторимо изживяване - наблюдение на най-големите животински видове на нашата планета - китоподобните. Ще имаме не просто..

публикувано на 15.06.18 в 08:16

Хоризонти на 08.06.2018

Предстои и ни много интересен, състоятелен разговор за континента Южна Америка. Рядко ще намерим събеседник, толкова добре подготвен по тази тема. Един млад варненец, който вече дори не помни броя на пътуванията си до там ще бъде наш събеседник. С Божимир..

публикувано на 08.06.18 в 08:03