"От другата страна"


Снимка  Всеки понеделник от 21.00 до 24.00 часа

  “От другата страна” – предаване за екстремна музика! Без компромиси! Мястото, където си дават среща различните, алтернативните, всички онези, които не се движат по мейнстрийма и модата, а имат смелостта да надникнат “От другата страна”...

В предаването се представят млади бълграски групи и албуми на родни банди, както и гостуванията на емблематични и ъндърграунд артисти от хард рока и хеви метъла. Акцентира се и върху актуалните имена от сцената. Дава се възможност за представяне на концерти, музикални и книжни издания, списания – всички сфери от живота, които по един или друг начин са свързани с екстремната музика.

Автор и водещ - Мартин Николов.

На 17 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 17 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Brian Tatler (SAXON, DIAMOND HEAD). Разговор с Ники Томов (екс-ДИСОНАНС) за новия му солов албум "Чувам музика". Тони Арнаудов – Сатаната за деветия "S’cool Rock Fest"..

публикувано на 17.06.24 в 14:25

Falk Maria Schlegel (POWERWOLF): Сериозни сме!

Интервю с Falk Maria Schlegel (POWERWOLF) Първият сингъл от предстоящия албум на немските пауър метъл лидери „POWERWOLF” се казва „1589”. Той ще е част от новия диск на бандата „Wake Up the Wicked”, който ще стане факт в края на юли тази година...

публикувано на 15.06.24 в 06:05

На 10 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 10 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Falk Maria Schlegel (POWERWOLF). Алекси Калев ("Bulgarian Live Music") за "Midalidare – Rock in the Wine Valley 2024". Разговор с Николо Коцев за издаването на концертната..

публикувано на 10.06.24 в 14:25

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Wolf Hoffmann (ACCEPT). Андон Райчев за новия албум на АТОМ ИНКОГНИТО "Призраци от миналото". Разговор с Емилиян Щерев за дебюта на BRODNIK "Along the Healing Path". В..

публикувано на 03.06.24 в 14:25

Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA): Музиката е комуникация

Интервю с Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA) С последните си няколко издания SONATA ARCTICA бяха променили посоката и смело бяха нагазили в рока и акустиката. За щастие на феновете, групата се осъзна и изкара „Clear Cold Beyond“, който е..

публикувано на 02.06.24 в 11:04

Guilhermino Martins (SERRABULHO): От едната страна е Роналдо, от другата сме ние

Интервю с Guilhermino Martins (SERRABULHO) 31 май и 1 юни са датите, на които София ще бъде домакин на екстремната танцова вечеринка „Grind Over Sofia 2024”. Мястото е клуб „При черепите”. Органзатори са  сат „Autumn Souls of Sofia”. Големият..

публикувано на 28.05.24 в 09:05

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 27 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA). Представяне нановия албум на COOL DEN "Фар и факла" – разговор с Никола Симеонов. В "Мазето на Вакашински" – Black Art ("Autumn Souls Of..

публикувано на 27.05.24 в 14:25

Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE): Планината е най-голямото ми вдъхновение

Интервю с Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE) Близо 30 години италианската банда RHAPSODY OF FIRE разказва под формата на пауър метъл своите фентъзи истории. В края на май групата ще издаде третата част от тяхната "The Nephilim's Empire Saga" под..

публикувано на 27.05.24 в 08:20

Axel Julius (SCANNER): Има хора, които винаги ще чакат някой да им каже как да живеят

Интервю с Axel Julius (SCANNER) SCANNER издават дебюта си „Hypertrace” през 1988 година. За съжаление различни неизбежни проблеми се оказват препъни камък бандата да получи заслуженото признание. Единствено волята на Axel Julius успява да задържи..

публикувано на 24.05.24 в 15:25

На 20 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 20 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Axel "A.J." Julius (SCANNER). Представяне нановия албум на ХАНГАР 42 "За 1" – разговор с Антон Делчев. Разговор с Guilhermino Martins от SERRABULHO по повод участието на..

публикувано на 20.05.24 в 14:25