"От другата страна"


Снимка  Всеки понеделник от 20.00 до 23.00 часа

  “От другата страна” – предаване за екстремна музика! Без компромиси! Мястото, където си дават среща различните, алтернативните, всички онези, които не се движат по мейнстрийма и модата, а имат смелостта да надникнат “От другата страна”...

В предаването се представят млади бълграски групи и албуми на родни банди, както и гостуванията на емблематични и ъндърграунд артисти от хард рока и хеви метъла. Акцентира се и върху актуалните имена от сцената. Дава се възможност за представяне на концерти, музикални и книжни издания, списания – всички сфери от живота, които по един или друг начин са свързани с екстремната музика.

Автор и водещ - Мартин Николов.

На 23 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 23 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Kerim "Krimh" Lechner (SEPTICFLESH). Представяне на новия албум на THE REVENGE PROJECT "The Bequest of the Damned" – разговор със Златин Атанасов. В "Мазето на Вакашински" – Николай Велев..

публикувано на 23.05.22 в 12:00

Ronnie Atkins (PRETTY MAIDS): "Всеки ден трябва да сме благодарни, че имаме още един ден живот"

Интервю с Ronnie Atkins (PRETTY MAIDS) Той е роден като Paul Christensen. Но е по-познат като Ronnie Atkins, вокалист на датската хеви метъл банда PRETTY MAIDS. През миналата и през тази година Ronnie Atkins издава два солови албума. Новият „Make It Count”..

публикувано на 19.05.22 в 10:51

Carl Sentance (NAZARETH, INTELLIGENT MUSIC PROJECT): "Феновете са най-важни"

Интервю с Carl Sentance (NAZARETH, INTELLIGENT MUSIC PROJECT) 2013 година Dan McCafferty се раздели с NAZARETH. Гърлото на групата от нейното създаване повече нямаше да пее в нейни албуми и да прави концерти като неин фронтмен. По-късно на неговото място..

публикувано на 17.05.22 в 17:10

Fernando Ribeiro (MOONSPELL): "Войната е престъпление"

Интервю с Fernando Ribeiro ( MOONSPELL ) Концертният живот в „нашата мила, родна страна” започва лека-полека да си връща старата форма. Лятото, например, изглежда концертно-лудо, но и преди това феновете има с какво да задоволят..

публикувано на 13.05.22 в 11:12

Kerim "Krimh" Lechner (SEPTICFLESH): "Изграждането на собствен стил е много важно"

Интервю с Kerim "Krimh" Lechner (SEPTICFLESH) Само след няколко дни София ще бъде домакин на втория „Sofia Drum Fest”. Датата е 15 май. Това е събитие, на което чужди и български барабанисти представят своите умения и разкриват тайни от професионалната си..

публикувано на 12.05.22 в 14:19
PYOGENESIS

Flo Schwarz (PYOGENESIS): "Страхотно е, че отново можем да правим концерти"

Интервю с Flo Schwarz (PYOGENESIS) PYOGENESIS се завръщат в България след онзи паметен концерт в Бургас, на който публиката танцува на сцената пред самите музиканти. Flo Schwarz много добре си спомня преживяването. Сега обаче основателитена готик метъла..

публикувано на 10.05.22 в 10:27

На 9 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 9 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Flo V. Schwarz (PYOGENESIS). В "Мазето на Вакашински" – Бойко Гюров ("BGTSC") и Ясен Вакашински с подробности за "Sofia Metal Fest 2022" (14 май, София). Боян "Bonzy" Георгиев за новия..

публикувано на 09.05.22 в 16:11

На 2 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 2 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Fernando Ribeiro (MOONSPELL). Джулиано Димитров за концерта на DUMBFOUND и LEK CITY CASE на 5 май във Варна. Разговор с KREKHAUS. Явор Цанев ("Gaiana Book & Art Studio") за новия брой на..

публикувано на 02.05.22 в 11:30

Heljarmadr (DARK FUNERAL, GRÁ): "Във всяка шведска група има влияния от ABBA"

Близо 30 години след основаването си, DARK FUNERAL продължават да издават черни меси. Новото им изчадие „We Are the Apocalypse” още повече разширява хоризонтите, а вокалистът на бандата Heljarmadr даде специално интервю за „От другата страна”. Интервюто с..

публикувано на 29.04.22 в 14:19

Billy Graziadei (BILLYBIO, BIOHAZARD, POWERFLO): Лидер е не този, който се опитва да те яхне, а е до теб в тълпата

Интервю с Billy Graziadei (BILLYBIO, BIOHAZARD, POWERFLO) Billy Graziadei е познат като китарист, вокалист и композитор на американската хардкор/кросоувър банда BIOHAZARD. За съжаление групата не е издавала нищо ново от 2012 година. За да не стои..

публикувано на 19.04.22 в 10:00