Гравитация НУЛА

СнимкаПредаването "Гравитация НУЛА" се излъчва всеки петък от 14.00 до 17.00 часа

В рамките на три часа информация за случващото се в арт сферата в града и региона, както и актуални теми от страната и света. Във фокуса на вниманието ни са най-стойностните и любопитни събития и проекти.

Гравитация нула – защото мисълта е безтегловна! Зона за 7 и повече изкуства!

Автори и водещ - Светлана Вълкова.

Вулкан

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 май със Светлана Вълкова

Драматичният театър, Операта и Кукленият театър във Варна отварят летните си сцени на 1 юни, какви са афишите им? Разказват Веселина Михалкова, Даниела Димова, Вера Стойкова „Птичето и дървото“ – първата детска книга на Вера Асенова,..

публикувано на 29.05.20 в 13:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 май със Светлана Вълкова

Какви са загубите за книжния сектор в страната по време на кризата и очакваните ефекти от намаляване на ДДС върху книгите на 9 % - разговор с Велизара Добрева - председател на УС на Асоциация „Българска книга” Актьорът от Варненския куклен театър Стоян..

публикувано на 22.05.20 в 13:12

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 май със Светлана Вълкова

„Гравитация нула“ на 9 години – кой ни поздрави и какво ни пожела? За загубите на независимия културен сектор по време на пандемията и антикризисните мерки – разговор с Весела Кондакова – изпълнителен директор на Българска музикална..

публикувано на 15.05.20 в 12:31
ДТ

Варна очаква завръщане на сценичните изкуства в началото на юли

Онлайн среща с директори на музикални и театрални колективи се проведе днес в Министерството на културата. Те са обсъдили заедно с ресорния министър Боил Банов своята подготовка и работа в условията на кризата с Covid-19. "Очакваме да получим под..

обновено на 09.05.20 в 07:44
Сувенири, Мила Янева-Табакова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 8 май със Светлана Вълкова

Министерството на културата обяви първата конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете - Емилия Милкова – депутат от ГЕРБ и бивш директор на варненската Регионална библиотека „П.Славейков “Ода на радостта” на..

публикувано на 08.05.20 в 13:49

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 март със Светлана Вълкова

11-ият София Филм Фест във Варна се отлага Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” на 99 години Кукленият театър във Варна с онлайн изненади за своите зрители всяка събота и неделя „Арт група СХМЕА vs Арт група TRASH“ –..

публикувано на 13.03.20 в 13:45

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 6 март със Светлана Вълкова

София Филм Фест във Варна от 13 до 20 март, програмата представя режисьорът Александър Николов Варненката Христиана Райкова с нов документален проект „111“, подкрепен от Берлинале Поетесата Елка Няголова получи в Москва Наградата за..

публикувано на 06.03.20 в 13:20

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 28 февруари със Светлана Вълкова

Решенията на Комисията по култура към Варненския общински съвет, които касаят Фонд „Култура“ и Награда Варна Режисьорът Теди Москов за Чехов, за българските и германските актьори, и за fast food театъра днес Световна премиера,..

публикувано на 28.02.20 в 13:40

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 21 февруари със Светлана Вълкова

Европейското турне на Intelligent Music Project започва от Варна с концерт тази вечер – гост в предаването създателят на проекта д-р Милен Врабевски. Ще чуем интервюта и с двама легендарни участници – Рони Ромеро (Rainbow) и Саймън Филипс (Toto). НУИ..

публикувано на 21.02.20 в 14:05
Любовта е сляпа, Петя Константинова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 февруари със Светлана Вълкова

Ден на археолога: най-интересните проучвания и обекти през археологическата 2019-а за РИМ-Варна и РИМ-Добрич „Добрич в старите пощенски картички“ – изложба Българка, финландка и румънец, които учат театрално изкуство в Копенхаген, са..

публикувано на 14.02.20 в 14:36