Post Factum


СнимкаПредаването "Post Factum" се излъчва всеки делничен ден в ефира на Радио Варна от 17.00 до 18.00 часа.

Водещи: Валери Великов и Жоро Бекяров.
.

Експерт от Австралия обясни причините за инцидента на Аспарухов мост

Мантинелата на Аспарухов мост не е способна да удържи тежки моторни превозни средства, сочи доклад на инж. Методи Стилянов от Института по пътна безопасност.   Според него тежкото МПС, което падна миналия четвъртък е загубило контрол в близост..

публикувано на 26.10.20 в 16:42

"Post Factum" с Валери Великов, на 22 октомври

Несигурните формулировки раждат несигурност в обществото и последната заповед за носенето на маски на открито и ярък пример за това. В заповедта е записано следното: "При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5..

публикувано на 22.10.20 в 16:19
Маска за пушачи...:)

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 21 октомври

От утре маските на открито са задължителни, но... не съвсем. С това носене на маски настана голям хаос. Уж първо трябваше да ги носим навсякъде, когато сме навън, а сега се оказа, че пак ще ги носим навън, но май няма да е навсякъде. Още..

публикувано на 21.10.20 в 15:56

"Post Factum" с Валери Великов, на 20 октомври

На протеста в София снощи видяхме нещо, което до сега не бяхме виждали. Яйца по Министерството на отбраната. Фасадата стоически издържа на неприятелския огън, а поводът за него беше реплика на военния министър Красимир Каракачанов към анонимен гражданин,..

публикувано на 20.10.20 в 15:13
Медик от болница в китайския град Ухан, откъдето тръгна пандемията, след многочасова смяна - февруари 2020 г.

"Post Factum" с Валери Великов, на 19 октомври

Ще се мре, яко ще се мре. Но не знам дали ще е от коронавируса или от корона простотията, която яростно избуя покрай пандемията. Някой казал, че Ковид-19 е световна конпирация, която цели да бъде намалено населението на земята. Според..

публикувано на 19.10.20 в 16:13

"Post Factum" с Валери Великов, на 14 октомври

„Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ“, гласи член 67-и от Конституцията на Република България. Това важи с особена сила за първия от народните представители – председателят на парламента. Днес БСП и..

обновено на 15.10.20 в 14:41

"Post Factum" с Валери Великов, на 13 октомври

Винаги съм знаел, че на джипиесите не трябва да се вярва. Както казва един приятел: "Щом джипиеса ми говори с женски глас, не му вярвам…". Моят приятел май ще се окаже прав. Ето спецполицаите сляпо вярват в джипиесите си и сега са във..

публикувано на 13.10.20 в 16:14

Журналистика без маски: Политическият натиск се увеличава

Kато „развитие в застой“ може да се опише медийната среда в България през 2020 г. Това показва петото проучване за усещането за свобода на словото в страната ни, направено от Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ).  Ирина..

публикувано на 09.10.20 в 15:29

"Post Factum" с Валери Великов, на 8 октомври

Пътуването във варненския градски транспорт е екстремно преживяване, достойно за „Дискавъри“.  Може цял един ден програмата им да е посветена на това. Например започват с „Експедиция в непознатото“, продължават през „Как са го направили“, следват..

публикувано на 08.10.20 в 15:18
Един от дарените килими

"Post Factum" с Валери Великов, на 7 октомври

Започваме с ексклузивна новина от последните минути: „Във връзка с 60-та годишнина на театъра в Кърджали със съдействието на г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Република България, Театрално-музикален център –..

публикувано на 07.10.20 в 15:55