Алея на музиката

Снимка

"Алея на музиката" е предаване за българска и световна поп и джаз музика. Излъчва се всеки вторник от 20:00 до 23:00 в ефира на Радио Варна, с автор и водещ Милица Панайотова.

Люси Дяковска с празничен концерт във Варна

"Аве Мария" - молитвата, която отправяме към святата Божия майка, е коледния подарък на Люси Дяковска за всички варненци и гости на града. За втора година, магнетичната певица кани варненци на концерт, посветен на най-светлите празници...

публикувано на 19.12.21 в 18:16

Вълшебството на лятото в една песен -„Юли” на Марина Господинова

Не за първи път Марина Господинова изпълнява песен по стихове на Мария Донева. Тяхната творческа връзка започва преди няколко години около програмата „Джазът пее на български”. Миналото лято вокалистката представи сингъла „Без”, който..

публикувано на 10.05.21 в 18:19

Михаела Филева за "Концертът" с Максим Ешкенази във Варна: Ще бъде много специален и различен

Вокалистката Михаела Филева и диригентът Максим Ешкенази са главните действащи лица в забележителното музикално събитие "Концертът" , което ще се състои на 11 май (вторник) в Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център – Варна и е..

публикувано на 06.05.21 в 11:29

Десислава Иванова представя Тwin flames' battle

Деси Иванова интерпретира  песни в различни стилове – джаз, поп, ар енд би, соул. Синглите, които записва до момента са с електронно звучене, включително и последната ѝ песен „Тwin flame batlles”.  В ефира на Радио Варна, Деси каза, че..

публикувано на 28.04.21 в 15:55

Любо Киров с нова песен, предстоящ албум и лятно турне

"Целуни ме" е заглавието на новия сингъл на Любо Киров, който поставя началото на предстоящия му албум. В предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна , изпълнителят разказа какво се е променило за него през изминалата година:..

публикувано на 15.04.21 в 10:59

Да се вгледаме по-дълбоко в света, който ни заобикаля е посланието на “Open your eyes”- вторият авторски албум на София Димитрова

София Димитрова е един от ярките представители на варненската музикална сцена. Две години след дебютния албум „ Return” , тя представя втория си проект с авторска музика -„ Open your eyes”. В основата му е..

публикувано на 08.04.21 в 13:38

„Любов“ е първият самостоятелен албум на Милена Костова и Иван Гърбачев

Вокалистката Милена Костова и пианистът Иван Гърбачев издадоха първия си съвместен авторски албум. Тя е автор на текстовете, а той композира музиката и аранжиментите на песните в проекта. „Любов” е записан с Александър Леков – бас,..

обновено на 02.04.21 в 17:02

"Съвременен джаз с българска лирика" - един проект на Велека Цанкова, Михаил Йосифов и Атанас Попов

Четири нови български мелодични и романтични джаз песни записаха  Велека Цанкова – вокал, Михаил Йосифов – тромпет и Атанас Попов – барабани. Те са част от проекта "Съвременен джаз с българска лирика", продуциран съвместно с..

обновено на 02.04.21 в 09:30
Лилия Николова

„Нямам без теб” – първата авторска песен на Лилия Николова

Tалантливата певица от Варна Лилия Николова e най-младият участник в петдесет и първото издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет” 2020 на БНР. Тя бе сред финалистите в тазгодишното издание на конкурса. Песента, с която Лилия..

обновено на 24.06.20 в 18:56

Стефан Вълдобрев на 50: Вдъхновяват ме светлите неща

A ктьор, филмов режисьор, композитор, текстописец, певец, лидер на групата "Обичайните заподозрени", а от скоро и автор на книга. Стефан Вълдобрев празнува на днешния 20 май 50-годишния си юбилей с "Книга за песните", с която подари на..

публикувано на 20.05.20 в 16:22